Hur man gör en kniv med en skärbrännare

Hur man gör en kniv med en skärbrännare

Cutting en kniv tomt i stål istället för smide det kallas avverkning. Stock avlägsnande metoder tillåter blad-smederna att göra ett stort antal bladämnen på kort tid. Beroende på skärverktyget, dessa ämnen kräver ibland extra ansträngning vid slipning bladvinklar och efterbehandling knivytor. Skärbrännare är mer effektiva på att skära kolstål i knivämnen än en bandsåg. Många lågprisbutiker bära en mängd olika fackla typer som du kan använda.

Instruktioner

•  Skissa önskad full tang knivprofilen på sågklingan med hjälp av en täljsten. Rita en andra kontur 1/8 tum utanför den första. Base kniven profil på den mest frekventa användningsområde, eftersom blad utformning påverkar en kniv användbarhet. Använd en flås profil, med eller utan en gut krok om du jagar och ofta fält-klänning spel, eller skapa en caping blad om du är mer intresserad av trofé-skinn kvalitet.

•  Ljus en skärbrännare. Klipp längs den yttersta täljsten linjen, hela vägen runt knivprofilen.

•  Rengör bladprofilen kanterna med en 24-grit slipskiva på en 4-tums höger vinkelslip. Slipa kant avfasningar till en 30-graders vinkel.

•  Slutför-slipa din kniv profil och avfasningar med en 80-grit klaff disk på höger-vinkelslipen.

•  Håll klingan genom dess tånge i en låstång medan du använder brännaren att värma bladet till körsbärsröd. Släck i vegetabilisk olja i en 1-liters metallkaffeburk. Låt klingan svalna en halvtimme innan du torkar av den med en ren trasa för att ta bort så mycket lös skala och olja som möjligt.

•  Värm bladet till 425 grader Fahrenheit på en ställning i ett vanligt ugn i en timme. Låt svalna en timme och upprepa ytterligare två gånger, en process känd som en trippel-draw värmebehandling.

•  Fäst bladet i en bänk skruvstäd och använda en grov tråd hjul på höger-vinkelslip för att ta bort alla skalan.

•  Finish-slipa alla avfasningar och bladytorna med hjälp av en 120-grit klaff hjulet på en höger vinkelslip. Ge kniven en borstad finish med hjälp av en fin tråd hjul.

•  Linda knivhandtaget med friktionstejp, överlappning med 1/2-tums varje tur och använda en kors slips wrap med fallskärm sladden för att täcka friktionstejp, eller använd din önskade handtag behandling.

Tips och varningar


  • Om du inte redan känner till grunderna för att använda en skärbrännare, försök inte det här projektet tills du tar minst en termin av svetsning på en lokal community college. Felaktig fackla användning kan leda till explosioner och svåra skador. "Hantera en fackla utan lämpliga, praktisk utbildning är självmord. Du ber att bränna din byggnad ner eller spränga dig själv", enligt 25-års svetsare Peter Dean.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com