DIY Gammal Basement Forma

En gammal källare kan vara ett trick att renovera. Det finns många hinder som inkluderar hängande tak, gamla takbjälkar och sprucken betong. Det kan också finnas problem med gamla ledningar, VVS och rädslan för att hamra in i betong som är mycket gammal. Det finns några vägar runt dessa problem om du använder några strategier för att framgångsrikt renovera den gamla källaren.

Väggar

Gamla källare har oftast gamla betongväggar som har sprickor eller läckor. Det gör det svårare att installera nya gipsskivor av rädsla läckorna kommer att orsaka vattenskador. En strategi är att täta dessa sprickor först med en tydlig silikon täta och sedan måla över sprickorna med en slitstark betonggolvfärg. Detta kommer att stänga ute det mesta av vattnet. En annan strategi är att täta sprickorna med murbruk och sedan måla väggarna. När du installerar gips, är det bäst att skapa en komplett vägg ram från 2x4 bräda och förankra den i golvet (om golvet är i bättre form än väggarna) och takbjälkar använder betong spikar och skruvar resp. Ett skikt av skumisolering kan också appliceras på väggarna innan ramen går upp, vilket ger större separering mellan väggarna och träet.

Tak

Gamla källare kan ha gamla ledningar, VVS och ruttnande bjälklag som gör det svårt att installera ett bra tak. Eventuella hängande bjälklag kan stöttas upp med en regel jack, innan ett massivt trä eller betongbalk sätts på plats just under den lägsta punkten på slapp strålen. En annan metod är att helt enkelt installera en droppe tak under den lägsta punkten på reglarna. Detta är en bra idé om det lämnar tillräckligt med takhöjd i den färdiga källaren. Gamla ledningar kan antingen bytas ut eller förflyttas så att den inte kommer i kontakt med taket. VVS ska alltid bytas ut, eftersom den kommer att orsaka läckage på taket. Men med en droppe tak, kan du byta ut de brickor som är skadade av läckor. Om du vill fortsätta den gamla temat huset, överväga att installera ett tak i mellan stora träbjälkar och lämnar dem utsatta. Detta skulle kunna lägga charm till din nya renovering.

Golv

Golvet i en gammal källare ofta full av sprickor och fläckar. Din bästa alternativet är att tvätta golvet med en syrabaserad lösning, sedan försegla sprickor och måla golvet med en slitstark betonggolvfärg. En enkel matta är en av de bästa sätten att avsluta golvet i en gammal källare utan att spendera en massa pengar. Men det finns andra alternativ. En golvet underlaget som är vattentät kommer att förhindra vatten från att tränga upp ur marken. Plywood undergolv kan installeras över detta skikt, och sedan kan installeras plattor, matta eller Pergo golv ovanpå.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com