Tricks för att göra en dusch Pan

By Urmila

Tricks för att göra en dusch Pan

Termerna dusch pan och dusch bas verkar ofta som synonymt, men i slutändan de medför olika saker. En dusch pan utgör en del av en dusch bas. En duschgolvet omfattar alla de saker som står mellan dusch golv och din badrumsgolvet, inklusive dusch golvet. När du gör en dusch bas, vanligtvis kallas en dusch pan, som sysselsätter en handfull professionella knep kan bidra till en hållbar och långvarig enhet.

Att bygga i lager

Alla professionella resurser rekommenderar att bygga en dusch bas från golvet upp - en viktig trick för att göra den bästa dusch stall du kan. Proceduren nödvändiggör strippa bort allt material ner till din badrumsgolvet och bygga upp däri, börjar med pre-pan, fortsätter med pannan och slutar med dusch golvet. Den pre-pan är barriären mellan ditt badrum golv och dusch pan. Duschen pan hindrar vatten från att läcka genom din dusch golv till badrumsgolvet. Bygg vardera av dessa skikt för sig, en ovanpå den andra.

Murbruk och Lath

För bästa prestanda i din dusch bas, använder murbruk och ribba med varje lager som du bygger upp från golvet. Murbruk är en cementliknande material som du använder i en våt, lera-liknande form. Som det torkar, bildar murbruk en varaktig obligation. För att öka styrkan i din murbruk, använd metallribba under varje skikt av murbruk. Metal ribba liknar nät eller en kedja-länk staket. Det ger ett ankare för murbruk och integrerar med materialet, stärka den. När man bygger en dusch bas, placera ett material som papper tjära på badrumsgolvet och applicera ett lager av ribba och - på toppen av ribba - murbruk. Placera pannan på toppen av denna konfiguration.

Planering

Planera ut hela din dusch bas innan börjar med installationen. Mät allt exakt, besluta om de lager du vill använda, det material du behöver för varje av dessa lager och hur dessa material passar ihop. Till exempel, om du vill ha en viss typ av kakel för din dusch golv, planerar att använda den bästa typen av murbruk för det kakel. Den typ av murbruk som används kan, i sin tur påverka den typ av metallribba du använder. När det kommer till pannan, bestämma om du vill polyvinylklorid (PVC) eller klorerad polyeten (CPE). De sistnämnda kostnaderna fler och är svårare att installera, men ger bättre skydd för din badrumsgolvet.

Trottoarkanter

Bestäm innan man bygger en dusch bas om du vill ha en trottoarkant. Curbless duschar ger enkel åtkomst för dem med problem med att få över en trottoarkant, såsom äldre, personer i rullstol eller de med artrit. Installera en curbless dusch kräver många ytterligare överväganden, såsom mete golvet för att förhindra att vatten rinner in i ditt badrum eller installera vattentät kakel i hela badrummet. Om du vill ha en trottoarkant, kan du bygga upp den från murbruk eller göra det från plast eller trä, täck den i mortel och ribba, och tillämpa kakel eller annat ytmaterial till murbruk. För en sömlös utseende, integrera murbruket på trottoaren med murbruk du använder för att binda din dusch golv till dusch pan.

Comments

Relaterade artiklar