Hur man tar bort motorn på en Maytag diskmaskin

När tvättmotorn på din Maytag diskmaskin misslyckas, kommer det att behöva bytas ut. När du vet hur man tar bort motorn på en Maytag diskmaskin, kan du snabbt byta ut den defekta delen. De flesta apparaten reparation butiker kan få dig motorn för din diskmaskin. Du måste ge butiken med modellnumret för att se till att den beställer rätt motor. Tillgång till motorn är genom insidan av Maytag diskmaskin.

Instruktioner

•  Stäng av strömbrytaren till diskmaskinen. Den brytaren är i hemmet elektriska panelen.

•  Öppna luckan och ta de övre och nedre diskställ ur diskmaskinen. Lokalisera grenröret som går från botten av karet till toppen av röret längs den bakre delen av diskmaskinen. Sprid de många klipp på baksidan av diskmaskinen och toppen för att lossa grenröret. Tips toppen av grenröret mot dörren något och snäppa loss botten från pumpaggregatet. Dra fördelaren ur diskmaskinen.

•  Använd en skruvmejsel för att lossa tvättarmen nav och vrid. Lyft den nedre diskarmen ur diskmaskinen. Använd en Torx drivrutin för att ta bort de tre torxskruvarna som håller fast filtervakt till botten av diskmaskinen.

•  Lyft motorenheten ur diskmaskinen. Dra pumppackningen bort från motorenheten och koppla bort motorkabelstammen genom att trycka låsflikarna på selen.

•  Använd en Torx drivrutin för att ta bort de sex Torx skruvarna som håller fast utloppshuset till motorn. Koppla brickan impellern genom att ta bort fäst Torx skruv som monteras impellern till motorn. Du kan behöva sätta in en liten skruvmejsel i låshålet på undersidan av motorn. Detta kommer att förhindra att motorn vrider medan du lossar på Torx skruv.

•  Lyft av filterplattenheten så att du kan komma åt helikoptern plattan. Filterplattenheten kopplas bort när du kopplar brickan impeller. Ta helikoptern plattan genom att ta bort de tre torxskruvarna med en Torx drivrutin.

•  Använd tvätt impellern som en skiftnyckel för att ta bort chopper hylsan. För in en liten skruvmejsel i låshålet på botten av brickan motorn och fäst impellern till skårorna på helikoptern ärmen. Rotera impellern moturs för att lossa och ta bort chopperhylsan från motorn.

Tips och varningar


  • Koppla alltid apparater från strömkällan innan reparation.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com