Olika stilar av Mansions

By Urmila

Olika stilar av Mansions

Herrgårdar erbjuder 6.000 eller fler kvadrat-meter av lyxiga livsrum, vanligtvis innehåller mer än ett halvdussin sovrum sviter och speciella bekvämligheter som bibliotek, balsal eller stora, svepande grunder. Du hittar dessa gigantiska bostäder byggs i så många arkitektoniska stilar som de rika har råd att beställa. Beroende på var du befinner dig, kan du hitta herrgårdar i flera olika stilar.

Klassiska europeiska

I den 15: e och 16-talen, lands herrgårdar och renässans eran herrgårdar började blommande runt i Europa för att hysa de rika och ge dem möjlighet att visa upp sina finansiella wherewithal. Varje region i Europa producerat olika arkitektoniska stilar som har utstått till denna dag, från den italienska och medelhavs till de franska och engelska herrgårdar. De flesta kan identifieras genom en kantighet symmetri, valmade tak och "georg" eller sidogavelförsedda tak. Framträdanden varierar kraftigt, dock från gotiska toppar och gavlar till dämpad, men expansiva herrgårdar, ofta utrustade med balsalar, studier och ofta lika många badrum som sovrum.

Tidig amerikansk

USA blev en samlingspunkt för herrgården konstruktion strax innan inbördeskriget i mitten av 19th century. Många byggare återskapas klassiska europeiska stilar på stora egendomar fylld med promenader trädgårdar, simbassänger och tennisbanor. Denna mängd klassisk arkitektur symboliseras av boningar Newport County, Rhode Island. Detta är hem till den berömda Breakers herrgård som byggdes av järnvägen baron Cornelius Vanderbilt II i den italienska renässansstil, liksom många andra hybrid herrgårdar som Isaac Bells egendom som kombinerar element av den klassiska engelska herrgård med svepande verandor och arkader av de koloniala amerikanska och italienska stilar.

Revival Era

De herrgårdar byggdes i kolonialtiden antas den arkitektoniska karaktär mamman mark, vilket resulterar i georgiska, grekiska, tyska, spanska, franska, holländska och brittiska viktorianska och federala stilar, alla med utnämningar unikt sina egna. Senare i USA: s historia, inträffade flera väckelser som ekade dessa tidigare former i gotisk, grekiska, spanska, Mission och Colonial Revival stilar. Tudor-stil herrgårdar kom på modet i den 19: e och 20-talen, som ger en stuga känsla med ståtlig och dominant träslöjd.

Idag

Den moderna herrgården innehåller dussintals arkitektoniska stilar, men oftast faller inom sfären av en viss några: International, som kännetecknas av en staplad, modern industriell känsla med synliga bjälkar och enorma fönster; Craftsman stil, med dess låga profil, gavelförsedda tak och bungalow känsla; och Prairie, Art Deco och modern konst rörelser som försökte att bryta mot reglerna i de tidigare väckelse insatser.

Comments

Relaterade artiklar