Hur man bygger en egen Anpassat Tillgänglighetsanpassat badrum

By Urmila

Om det finns någon i ditt hem som är rullstolsbundna, vet du hur svårt det är att få till en standard badkar / dusch kombination. Även en duschkabin med ett golv som sitter i nivå med golvet badrum får inte ge tillräckligt tillträde för rullstolen. För att göra det möjligt för en rullstolsbunden individ att komma in och ut ur en dusch, kan du bygga en dusch pan som ger tillräckligt med utrymme för hela stolen.

Instruktioner

•  Leta sedan mäta området runt avloppet där du vill att rullstolen dusch pan ska placeras i golvet. Du kommer att behöva ett utrymme som är minst 30 inches ut från väggen och 60 inches bred för att rymma en vanlig rullstol. Markera omkretsen av detta område med maskeringstejp.

•  Mät ca 2 meter ut från sidan av det markerade området där du vill placera showerâ € ™ s entré. Markera detta 2-fots område av golvet separat med maskeringstejp.

•  Skär i golvet med en cirkelsåg för att ta bort golvbrädorna i området markerat för dusch pan om golvet är av trä och trimma ner reglarna inne det markerade området med 3 inches. Använd en jackhammer eller slägga för att bryta upp golvet om det är betong eller cement till ett djup av 3 inches.

•  Mät avståndet mellan golvbjälkarna som du trimmade ner, om du arbetar med ett trägolv, och skär träskivor som sitter på samma höjd som de trimmade bjälklag till denna längd. Till exempel, om du trimmat ner en 8-tums reglar till 3-1 / 2 inches, använd 3 1/2 tums skivor. Skär tillräckligt brädor så att du har en att placera varje 6 inches mellan bjälkarna och säkra brädorna med träskruv borrade in i 45-graders vinkel för att passera genom tvärstyckena och in i reglarna.

•  Täck nytt trä struktur ett trägolv med halv-tums plywood. Skruva fast plywood i reglarna för att skapa en yta för dusch pan. Ta bort de trasiga upp bitar av betong eller cement inne i det markerade området på golvet för att förbereda dusch pan ytan.

•  Lägg tillräckligt med vatten till betongblandning för att göra en tjock, bara bred, material. Använd en spade för att sprida betongen i duschen pan området så att betongen sitter ungefär 1 tum hög runt avloppet och sluttningar uppåt mot kanterna tills den sitter i nivå med omgivande golvet. Använd en nivå för att kontrollera lutningen på betongytan sedan vänta på betongen för att torka helt.

•  Ta naglarna från golvbrädorna i den andra 2-fotdel av ett trägolv där du vill placera dusch entrén och ta upp golvbrädorna. Sprid murbruk mellan och över reglarna för att bygga golvet tillbaka upp och skapar en liten lutning till den del av golvet och vinklade ner mot duschen för att göra en liten puckel i golvet. Om golvet är betong eller cement, bygga golvet upp på en sluttning på samma sätt för att skapa en liten puckel ca 2 meter ut från duschen för att hålla vattnet i området dusch.

Comments

Relaterade artiklar