Hur att plantera Sod i Florida

Hur att plantera Sod i Florida

Enligt University of Florida, sodding gräsmattor när som helst på året är vanligt i Florida, men sodding varma säsongen gräs görs bäst på våren eller sommaren för att tillåta rötter att etablera innan svalt väder kommer. Bland de många grästyper, står Augustinus gräs ut som en av de mest tork- och slitstarka sorter, och det är allmänt används för gräsmattor, golfbanor och parker. Sodding är det snabbaste sättet att skapa en tuff, omedelbar gräsmatta. Välj rullar sod noggrant och förbereda marken väl för plantering, och sod etablerar snabbt.

Instruktioner

•  Beräkna kvadrat yardage av sod du behöver. Mät längd och bredd på området som ska täckas och multiplicera för att få ytor. Dividera med tre för att få kvadrat yardage, mätningen genom vilken sod säljs.

•  Välj sod noggrant. Inspektera det innan man köper för tecken på gulfärgning, torkning eller insekter. Gräsrullar bör vara fuktig, grön och frisk. Sod liv efter vals är mindre än 48 timmar i Floridas sommar, så fråga när den klipptes.

•  Förbered ytan som ska planteras. Till området med en markberedning maskin till ett djup av 6 inches. Ta bort stenar, stenar och vegetation som du går. Rake ytan slät tills den är fri från klumpar och kokor.

•  Vatten området djupt kvällen innan spadtaget levereras eftersom du vill plantera den så snart den anländer. När sod levereras, inspektera den igen innan du accepterar leverans.

•  Rulla längder av sod och skär dem med en mattkniv för att passa området. Tamp varje längd ner med fötterna för att säkerställa fast kontakt av rötter med fuktig jord. Alltför många luftrum kommer att orsaka rötter torka ut snabbt och sod kommer att dö i Florida värme.

•  Montera bitar av sod ihop tätt men inte sträcka dem att passa. Stretching kommer att riva rötter och bladverk isär och betona gräset. Skär mindre bitar av sod att passa luckor om du gör ett misstag.

•  Vatten noggrant efter plantering. Under de kommande sju dagarna, strö planterade spadtaget för 20 minuter, två till tre gånger om dagen, för att hålla jorden fuktig samtidigt som nya rötter växa till underliggande mark.

Tips och varningar


  • Börja klipper en sodded gräsmatta när rötterna är etablerade. Testa detta genom att lyfta en kant av torv varannan vecka. När det inte längre kommer upp, det är redo att klippas.
  • Vänta minst en månad innan gödsling sod i Florida. Rötter måste etablera ordentligt innan de kan ta upp näringsämnen.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com