Acetylen Torch Kits & Tips

Acetylen Torch Kits & Tips

Acetylen facklan, även känd som den oxi-acetylen fackla, utvecklades först i början av 20-talet. Det påverkas dramatiskt varvsindustrin, vilket gör en man att slutföra en hyttventil på 20 minuter, en uppgift som annars skulle ta tre män upp till 18 timmar. Facklan fungerar på en rad olika material, inklusive stål, gjutjärn, aluminium och en rad legeringar. Vanligtvis köper du facklan i ett kit, som innehåller fästen för både skärning och svetsning.

Ficklampor: Multi-Purpose Kits

Många acetylen ficklampa kit gör att du kan skäras, svetsas eller lödning. Lödning liknar lödning, gjort vid temperaturer över 850 grader Fahrenheit. Bara köpa ett kit som bär en tätning för att uppfylla UL-standarder. Beroende på dina syften för facklan, väljer ett kit som innehåller de tips du behöver. Det är facklan tips som avgör om det fungerar för skärning, svetsning eller lödning. Vissa kit inkluderar tankarna för att hålla syret och acetylengaser; i andra fall, köper du tankarna för sig. Ett kit bör i allmänhet innehålla regulatorer för att styra flödet av varje gas. Mindre ficklampa kit kan funktionen en väska av något slag för enkel transport.

Ficklampor: Graderade Kits

Om du vanligtvis behöver en acetylenbrännare för ett visst ändamål kan du välja bland lätta, medeltunga eller tunga kit. Till exempel kommer en lätta fackla svetsa upp till 3/16 inches och skära tjocklekar av upp till 2/1 inches. En kraftig ficklampa kan svetsa upp till 1/2 inches och skär upp till 3/4 inches.

Tips: Förberedelser to Work

Använda en acetylen fackla kan vara farligt om man inte vidtar försiktighetsåtgärder såsom städning din arbetsplats av brännbara material, inklusive eventuella fetter och oljor, färger eller lös sågspån. Dessutom kontrollera att din egna kläder är fri från oljor och fetter. Bär tjocka, starka material, såsom skinnhandskar och tjocka arbete stövlar, en brandjacka och skyddsglasögon .. Innan du börjar arbeta, se till att rummet är fullt ventilerad. Ett slutet utrymme kan utsätta dig för farliga halter av giftiga acetylen rök, och bär en respirator mask i en sådan ett slutet utrymme kan leda till kvävning.

Tips: Försiktighetsåtgärder

Var uppmärksam på tidiga tecken på problem; Om du upptäcker en söt, garlicky doft i arbetsrummet, kan du ha en acetylen läcka. Om du inte kan spåra lukten källa, evakuera och kontakta den lokala brandkåren. Använd inte en telefon i området lukten, eftersom uppringning kan utlösa förbränning. Håll en fungerande brandsläckare nära din arbetsplats. Du kan också ha en hink med sand, användbar för "stämpling" out eld, och en hink vatten för icke-elektriska bränder.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com