Typer av handpumpar

Handpumpar är viktiga för en mängd olika skäl. Till exempel, många människor i utvecklingsländerna får sin enda dricksvatten från någon typ av handpump. Handpumpar finns i många former och storlekar. Även i utvecklade länder, handpumpar är avgörande på platser som gårdar eller parker för enkel tillgång till vatten.

Pitcher Pumpar

Pitcher pumpar har ett rykte om hållbarhet och användarvänlighet. Också kallade industrihandpumpar, gammaldags brunnspumpar eller rött hanteras pumpar, dessa var några av de tidigaste industriella pumpar för vatten. Dessa metallpumpar kan bearbeta många liter vatten på en mycket kort tid. På detta motiv handtaget måste pumpas stadigt för att säkerställa en rak och tydlig vattenflödet. Även dessa modeller kan anses föråldrad jämfört med el- eller gasdrivna moderna pumpar, pumpar manuellt drivna kanna fortfarande ofta i isolerade områden såsom allmänna parker, gårdar eller out-of-the-way tillståndet vandring mark.

Flask Pumpar

Flaskpumpar avser pumpar som används med stora, ofta fem eller tio gallon flaskor. Dessa små pumpar kan du få en drink från en stor vattenflaska när en normal vattenkylare är inte ett alternativ, eller inte fungerar. Dessa handpumpar används ibland för andra vätskor som t.ex. distribuera fluor till mitt elever en gång i veckan. Fler grundläggande flaska handpumpar kan ses för stora krydda hinkar eller snö kon arom och andra liknande användningsområden.

Direct Action Pumpar

Direct Action pumpar kan hittas genom historien - dessa var ofta det enda alternativet för att pumpa drickbart eller användbart vatten från marken. Den direkta åtgärder Pumpen är en typ av handpump som kräver att du kan arbeta på en spak och använda kontinuerlig styrka för att tvinga vatten till ytan. Dessa är några av de mest grundläggande handpumpar, men kan vara mycket effektiva i isolerade eller ödsliga områden där infrastrukturen annars skulle vara ett problem.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com