Så handlar till lysrör

By Urmila

Lysrör har många fördelar jämfört glödlampsbelysning, såsom ett längre liv och mindre krävs energi för att fungera. Dessa fördelar översätta till en mindre elräkning att hjälpa dig spara pengar. Du kan handla för lysrör för något utrymme i ditt hem: storleken på utrymmet och de områden som ska tända kommer att diktera dina belysningsbehov. Både lysrörsarmaturer och lysrör finns på en järnaffär.

Instruktioner

•  Räkna upp hur många lysrörsarmaturer kommer att behövas i det område där du vill installera lysrör. Till exempel, ovanför en arbetsplats och ett förvaringsutrymme i ett garage, eller i varje hörn av en källare. Använd denna summan när du handlar för lysrörsbelysning.

•  Bestäm om du behöver dagsljus-korrekt (balanserade) lysrör, till exempel när man gör färgkritiska arbete, eller om du kan använda konventionella lysrör som inte färgkorrigerad. Konventionella rör är billigare än de rör vars färgtemperatur har matchats till 5500 grader Kelvin (dagsljus typ).

•  Jämför priset mellan lysrörsarmaturer med en nätsladd och inventarier som måste hårddragen på de elektriska ledningarna. Bestäm om du har tillräckligt med eluttag i området att använda sladd fixturer som du kan montera för dig själv i taket, i motsats till med att få en elektriker till hårt-wire den lysrör för dig.

•  Jämför priset mellan dimmer, men billigare, T8 lysrör och de ljusare, men dyrare, T12-rör. Längden av rören (4 fot kontra 6 eller 8 fot) kommer också att påverka priset.

Tips och varningar


  • Ta en miniräknare med dig att hålla koll på priserna så att du inte kommer att överskrida gränserna för din budget.
  • Lysrörsarmaturer är dimensionerade för att rymma specifika stora tuber.

Comments

Relaterade artiklar