Hur man håller Sod Alive

Hur man håller Sod Alive

Sod är en levande gräsmatta rotlösa från dess hemmaplan för att ge villaägare med grönt, snabbt upprättande gräs. Transplantation alstrar stress hos växter, och sod är inget undantag. Villaägare och landskaps proffs installera sod måste behandla sod noggrant för att skapa de bästa chanserna för spadtaget överlevnad. Sod är som mest sårbara under perioden mellan skörd och installation, men mycket uppmärksamma på behoven av sod bör bidra till att hålla den vid liv.

Instruktioner

•  Installera sod under en svalare tid på året. Plantera spadtaget på våren eller hösten för att undvika den hårda värmen på sommaren, vilket snabbt kan torka ut sod och få den att dö.

•  Förbered jorden före installationen. Utför ett jordtest för att avgöra om pH-nivåer är nära de neutrala 6,0-7,0 nivåer perfekt för gräsmattor, eller om marken saknar alla nödvändiga näringsämnen. Döda någon befintlig gräs eller ogräs med en snabbverkande glyfosat-baserad herbicid. Till jorden till ett djup av 6 till 12 inches, blanda i eventuella mark ändringar samtidigt.

•  Börja med friska sod att öka oddsen för dess överlevnad. Köpa spadtaget från en leverantör med ett gott rykte som kan leverera produkten inom 24 timmar skörda den. Inspektera spadtaget för torrhet, spruckna kanter eller missfärgning vid ankomst, och avvisa varje sod uppvisar något av dessa tecken. Kontrollera att gräset längd är mellan 1 och 3 inches med en 1/2 tum till 4/3 tum jordlager.

•  Fukta beredd jord en dag eller två innan den sod leverans. Undvik att installera sod på torr mark.

•  Placera spadtaget så snart den levereras. Förvara spadtaget tills du installera det, vattna det som är nödvändigt för att hålla den fuktig. Fukta områden med installerad sod regelbundet under installationsprocessen för att hålla den från att torka ut.

•  Vatten gräsmattan direkt efter att du har installerat spadtaget. Fukta sod s mark och de bästa 6 inches av jord under. Kör ett finger eller skruvmejsel i Matjord att kontrollera djupet av fuktinträngning.

•  Vatten spadtaget en gång om dagen, helst tidigt på morgonen eller nära mitt på dagen, för att förhindra att Matjord torkar ut. Applicera tillräckligt med vatten för att hålla SOD och de bästa 6 inches av jord fuktade vid varje applicering. Växla till en normal vattning rutin för gräsmattan när sod rötter fast till jorden under, vilket kan ta upp till sex veckor.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com