Skillnaden mellan en Plunge och en fast router

Skillnaden mellan en Plunge och en fast router

Skillnaderna mellan en fast och en handöverfräs summeras av sina primära syften. En fast, eller standard, router används för att göra nedskärningar runt kanten på en träbit, medan en handöverfräs är kapabel att skära en rutt i den plana ytan på en träbit. Medan en handöverfräs kan utföra de uppgifter som en fast router, måste en fast router vara utrustad med en speciell bas för att utföra dopp router arbetsuppgifter.

Fast Base

Den fasta basen av en router kan du inte använda routern som en handöverfräs av sig själv. Detta innebär att du inte kan använda routern för att skära mönster sådana som man kan se på ett skåp ansikte. Den fasta routerns stabil bas är perfekt för att skapa exakta snitt runt kanten på en träbit, dock.

Justerbar Base

Justerbar bas, eller dopp, routrar har en fjäderbelastad basplattform som är ansluten till en vanlig router bas. Detta gör att du kan skapa dekorativa skåp ansikten eller andra designer i träytor som inte helt tränger till baksidan av träet. Även om det finns särskilda dopp routrar på marknaden, som använder en standard bas router med ett tillägg dopp basen ökar nyttan av routern och gör att du kan använda ett verktyg för en mängd olika ändamål.

Kostnad

Eftersom fast bas routrar har färre rörliga delar, de är betydligt billigare än djupa routrar. Använda en fast bas router med ett tillägg Fräs basen kommer att spara pengar över köp av två skilda verktyg, eftersom tilläggs basen är billigare än den fullständiga dopp router.

Router Table Användning

Fasta bas routrar kan användas med en router bordsfot, medan dedikerade dopp routrar kan inte. Routern monteras på undersidan av bordet så att routern bladet sträcker sig upp genom tabellen. Plunge routrar kan inte monteras på en fast bas.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com