Vilken typ av Saw använder ni för Cutting trägolv?

Vilken typ av Saw använder ni för Cutting trägolv?

Trägolv installation kräver många nedskärningar. Den sista plankan i varje rad mäts och kapas för att passa mellan den tidigare plankan och väggen. På väggar, kanske de plankbredder kräver justering eller borttagande av tunga. Ibland kan en vågig vägg trotsar ett rakt snitt, men plankan måste på något sätt passa längs väggen. Installera trägolv kan kräva användning av så många som tre olika sågar.

Tabell Saw

Tabellen såg kan hantera de flesta av de nedskärningar som krävs på hårda golv. Längdsnitt längs längden av plankorna minska bredden på plankan längs väggar när full bredd inte kommer att passa. Tabellen sågen avlägsnar även tungan längs längden av korten vid väggen. Om golvet är installerat på en annan än 90 eller 45 grader åt väggvinkeln, såg en tabell gör de långa, vinklade snitt som är nödvändiga för installationen. På standard parallella installationer, gör sågen lätt kapar att förkorta plankor.

Geringssåg

För att snabbt skära ett trägolv remsa till längden, du förmodligen inte kan slå av strömmen geringssåg. Installatören mäter plankan, markerar den och sätter på sågbordet mot staketet. Han anpassar bladet med märket, startar sågen och sänker den genom märket. Hela processen tar ungefär 30 sekunder, och plankan är klar för installation.

På en diagonal installation, eller om en vägg vinklar bort från den parallella installationen, såg mitra lätt gör nedskärningarna i slutet av varje planka rad. Installations åtgärder och markerar samma men sätter geringssåg tabellen till rätt vinkel.

Sticksåg

En sticksåg gör skära skåror i plankorna för hörn, runt ventiler och andra platser lätt. Den smala, tunna blad möjliggör för svarvning skarpa hörn. En ojämn väggen kan hindra installations, men pusslet löser problemet. Väggen ritsas på plankan med en kompass, då installatören klämmor plankan till ett arbetsbord. Han följer den skurna linjen skrivits av kompassen på plankan för att passa i styrelsen mot väggen. Pusslet undergång är skärhastighet. En kapning på en smal planka kan ta en hel minut, exklusive mätning och märkning. Längdsnitt ta längre tid beroende på längden av snittet.

Hardwood Flooring Sågar

Professionella trägolv installatörer bär tre sågar till sina jobb. Ingen såg gör allt arbete, och varje typ av sågen fungerar bäst för en annan snitt. Bordssågar excel på långa, raka snitt. Geringssågar gör skära plankor till längden lätt och skär perfekta vinklar när det behövs. Pusslet ser inte mycket användning, men när det behövs, kommer ingen annan såg göra samma jobb lika lätt.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com