Skillnaden mellan varmgalvaniserat & Bright Nickel Finish Nails

Skillnaden mellan varmgalvaniserat & Bright Nickel Finish Nails

Välja rätt spiken för jobbet kan vara en svår uppgift. Om du någonsin har tillbringat tid i fästan avsnitt av din lokala järnaffär, du vet att längd och diameter är bara början. Nails kommer också i olika utföranden. Belagda naglar utgör en betydande del av urvalet eftersom så många naglar kräver det skydd som en beläggning ger.

Signifikans

Nails är oftast belagda för att skydda dem från väder och vind och öka deras effektiva livslängd. Vissa naglar är belagda och texture att ge dem bättre väggrepp i svåra material. Ibland är naglar ges olika ytbehandlingar för att antingen förbättra deras utseende eller skydda utseendet på materialen i vilka de används, till exempel spikar klädd med rostfritt stål för att förhindra ränder när den utsätts för en korrosiv miljö som salt vatten.

Varmgalvaniserat

Naglar som ges en beläggning av zink kallas galvaniserad spik. Zinkbeläggningen, men inte helt ogenomtränglig för korrosion, fungerar som en lång hållbarhet offer barriär till stål under. Naglar som doppas i smält zink är de mest korrosionsbeständiga av de galvaniserade sorter eftersom zinkskiktet är relativt tjock i jämförelse med galvanisering eller tumlare beläggning. Varmgalvaniserat produkter har en karakteristisk platt grå färg och en något grovt utseende.

Bright Nickel

Elektropläterade galvaniserad spik har en sådan lysande, glänsande utseende som zinkbeläggningen är ibland misstas för nickel. Naglar som har en sann nickelbeläggning är ganska dyra och används normalt för utseende ändamål. Nickelpläterade klädsel naglar, till exempel, har en ljus, blank finish och har oftast utsmyckade huvuden också.

Överväganden

När motståndskraft mot väder och korrosion är ett problem, varmförzinkad naglar är det bästa valet. Sådana spikar används normalt där utseende är inte en fråga, så grov, grå beläggning spelar ingen roll. Elektropläterade galvaniserad spik har ljusa huvuden, men de offra en del korrosionsbeständighet, och de ljusa huvuden kommer inte stanna så länge i svåra förhållanden. Nickelpläterade naglar normalt bäst för specialitet och dekorativ användning.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com