Vanilla Som Bug Spray

Vanilla Som Bug Spray

Vaniljextrakt är ett säkrare alternativ till att stöta bort insekter än många av de DEET-laden kemiska repellenter som finns på marknaden. Det fungerar enligt uppgift specifikt på flygande insekter som myggor, knott och flugor genom att övervinna sina luktreceptorer som de normalt skulle använda för att hitta sina mål. Vanilla effektivitet som repellent kan diskuteras, dock, och har vederlagts av hälsoorganisationer.

Mekanismer

Många flygande insekter använder doften av koldioxid på människors andetag för att hjälpa till att lokalisera sitt mål, enligt WebMD. De är också lockas till lukten av mjölksyra, som bildas i din svett. Vaniljoljeextrakt kan maskera denna doft och håller mygg, knott eller svarta flugor i schack. Den starka vaniljdoft skulle kunna vara tillräckligt för att förvirra buggar och göra dem oförmögna att lokalisera dig. Det kan vara mindre effektiva med icke-flygande insekter eller insekter som inte använder doft som främsta jaktmekanism.

Användning

Vaniljextrakt sprut används som repellent på samma sätt som många DEET-baserade produkter. En spray gjort med en viss procentsats av vanilj appliceras på huden, där det antyds att skydda bäraren. Enligt en studie i "Journal of Vector Ecology," vanilj var effektivt vid förkastandet myggor i upp till åtta timmar endast vid tillsats till andra naturliga repellenter som citronella eller basilika. Vanilla-förbättrade bugg spray endast rapporterats vara effektiv när sprutas på en användares arm och inte i det omgivande området.

Kontroverser

Det finns diskrepans om huruvida vaniljoljeextrakt faktiskt fungerar som en effektiv insektsmedel. Enligt Health Canada, inte vaniljoljeextrakt fungerar inte som en repellent mot mygg. Även i "Journal of Vector Ecology" studie, vanilj var bara effektiva om de används tillsammans med en beprövad myggmedel och inte på egen hand.

Andra Naturliga Alternativ

Det finns många andra naturläkemedel för att stöta bort insekter. Citronellaolja har godkänts av Naturvårdsverket som en effektiv repellent mot mygg och diverse andra flygande insekter. Det kan appliceras direkt på huden eller brännas som ett ljus, vilket skapar en illaluktande barriär. University of Florida rapporterade att 2 procent sojaolja extrakt är effektiv på att hålla myggen borta i cirka 90 minuter och citroneukalyptusolja effektivt i två timmar.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com