De typer av Domical Steel Ramar

De typer av Domical Steel Ramar

Domical eller kupolliknande stålramar består av stålpelare och balkar skruv vid anslutningarna toppnings, Ridge och skarv. Designs som består av stål och träbyggande kräver metallklämmor. Metallklämmor svetsade stålramar tillåter fastsättning av trä via träskruvar. Plåttak inramning möjliggör långa överbryggande tak med liten till ingen upprätt kolumnstöd.

Tre gångjärn Truss

Den tre-ledade fackverk består av två delar, var och en agerar som ett enda stycke som beror på den motverkande kraften av det andra stycket för att hålla den i läge. Varje del är en semi-braced bågen där de övre och undre elementen ansluta till bracing för att bilda en krökt stål taksparre. Denna typ av domical ram förekommer ofta i utställningsbyggnader, vapenförråd och tåg skjul i hela USA

Lamell Frame

En lamell stil ram består av korta stålmedlemmar (lameller) ledade tillsammans för att bilda en kors och tvärs mönster av skeva parallella bågar. Denna rutmönster kvist existerar i Houston Astrodome och New Orleans Superdome. Lamellerna stil ram omfattar tre dimensioner för formulär utrymme takstolar, såsom den som används i Narita Hangar på Tokyo International Airport.

Dome

Den geodetiska kupolen designen, från 1940-talet, innehåller metallribbor placerade i ett triangulärt eller sexkantiga mönster som ligger på de stora cirklar av en sfär, som kallas geodetiska linjer. Du kan hitta ett exempel på denna design i stål på Union Tank Car Company i Wood River, Illinois. Oftast denna design använder aluminium, som den som finns i poliedro de Caracas i Venezuela. Shell valv är termen för denna design vid konstruerad av aluminiumrör.

Bow-String Arch

Liksom i den internationella järnvägsterminalen vid Waterloo, den välvda taket består av bågsträng valv stift skarvade vid basen. En tredje stiftförbandet positionerat för att en sida tillåter strukturen att ändra formen. Bågar av denna design är plattare än många andra välvda konstruktioner för att minska volymen av slutna utrymmet. Avsmalnande stål klasar med stålgjutgods ljusare utseende av strukturen. En variant av denna design använder kors valv finns på Ponds Forge International Sports Center i Storbritannien.

Portal Frame

I en portal ramkonstruktion, standardbalksektioner skruva ihop med olika gemensamma typer. Enkelheten och effektiviteten av portalen ramen erbjuder fungerande kapslingar för tillverkning och lagring. Du kan se ett exempel på denna design på Modern Art Glass Warehouse i Thamesmead, England, där användningen av färgen ökar i hög grad sin enkelhet.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com