Hur fungerar en Konvektion Mikrovågsugn Arbete?

Vad är en Konvektion Mikrovågsugn?

Mikrovågsugnar är några av de viktigaste köks uppfinningar som någonsin gjorts. Förmågan att göra livsmedel och värme saker mycket snabbare har gjort mikrovågsugn en nästan oumbärlig del av köket. På senare år har konvektion mikrovågsugnar införts. Snarare än att vara som en vanlig mikrovågsugn, är konvektion mikrovågsugn en korsning mellan en mikrovågsugn och en traditionell ugn. Den konvektion mikrovågsugn används för matlagning saker nästan som en traditionell ugn, men med hastigheten hos en traditionell mikrovågsugn.

Delar och Pieces

Alla mikrovågor består av flera olika delar. Mikrovågor består av en transformator, en vågledare, ett hålrum magnetron, en styrkrets och en tillagningskammare. Konvektion mikrovågsugn innehåller också inslag av en varmluftsugn används till brun mat. Tillagningskammaren är utformad för att hålla strålning och mikrovågor från att nå utsidan av mikrovågsugn. De övriga delarna är alla utformade för att arbeta tillsammans för att göra strålning och mikrovågor för att laga maten.

Hur Mikrovågsugnar Cook

Mikrovågor laga mat genom att ICKE strålning genom maten. Detta görs genom att vatten och fett och andra molekyler inuti matarna absorberar energin från mikrovågorna och orsakar dem att studsa runt snabbt. Samtliga av friktionen i mat orsakar den till värme snabbt.
Mikrovågsugnar faktiskt inte värma mat inne ut som många tror. Maten värms så snabbt att det ibland verkar att insidan kockar innan utsidan. Dock märker hur en frusen middag tillagas. Ytterkanterna är alltid mer kokta än mitten.
Konvektionsdelen i mikrovågsugn används för att bryna ungefär som en stekpanna eller broiler ugn. En konvektionsugn är utformad för matlagning snarare än uppvärmning matar.

Användningar av Mikrovågsugnar

Mikrovågor används för många olika uppgifter. Värme matrester verkar vara den största användningen för traditionella mikrovågor. Men när en konvektion mikrovågsugn används, är det möjligt att laga saker nästan som om det var en riktig ugn. Detta beror på att en konvektion mikrovågsugn bryner saker bara som en ugn.

Microwave Variationer

Det har funnits flera olika typer av mikrovågor. De första mikrovågor används en kombination av radio- och infraröda vågor för att värma maten. Allt eftersom åren har gått på, har många olika varianter på det temat gjorts. Det har varit den konvektion mikrovågsugn variation, som är utformad för att fungera som en snabbare traditionell ugn. Många nyare mikrovågor kommer med kvarts halogenlampor att laga mat ännu snabbare. Dessa lampor orsakar också livsmedel till brunt som i traditionella ugnar men är inte riktigt lika dyr som en konvektion mikrovågsugn.

Ytterligare bitar

Många mikrovågor kommer med ytterligare bitar och delar för att underlätta tillagningen. De flesta mikrovågor kommer med en glasskiva som roteras med hjul för att laga mat jämnare. Konvektion mikrovågsugn brukar komma med en metall rack som de i ugnar så att två lager av livsmedel kan tillagas samtidigt. Det finns också flera typer av engångs användningsområden som kan hjälpa livsmedel tillagas i mikrovågsugn komma ut krispiga.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com