Säng Ram av galvaniserade rör

Säng Ram av galvaniserade rör

Om du är partisk för industriell snygga möbler, kan du göra ett billigt och robust säng med hjälp av gamla galvaniserade stål VVS-rör. Nyckeln till att göra det enkelt, utan att ha alla rören rethreaded så att du kan ansluta till dem med konventionella armaturer, är att använda klämbeslag som du fäster med insexskruvar. Om du använder beslag av denna typ, behöver du bara klippa rören till rätt längd, och du kan göra det själv med en bågfil eller tigersåg. Galvaniserade rör är starka, men se till att din säng inte kollapsa, användning rör som är 1 tum eller större i diameter.

Instruktioner

•  Mät dimensionerna på madrassen du tänker använda på sängen med ett måttband. Skär tre stycken 1-tums galvaniserade rör 2 inches längre än madrassen, med hjälp av en bågfil eller tigersåg med en metall-skärblad. Skär sex tvärstycken med längder 1 tum större än bredden av madrassen, två stycken ca 36 inches lång för benen vid foten av sängen och två stycken ca 48 inches lång för benen på huvudet.

•  Skjut klämman tees på två av tvärstyckena. Skjut varje tee till mitten av röret och säkra den genom att dra åt skruven med en insexnyckel. Installera en glid utlopp tee på änden av varje rör med sidoutlopp är vänd i samma riktning som bläddrar i mitten av röret. Förutom sidoutlopp, har utslags även vertikala utlopp för benen.

•  Anslut de två tvärstyckena med de tre långa bitar av röret för att bilda sängplattform. Sätt i ändarna av rören i tees och dra åt anslutningsmuttrarna med en insexnyckel.

•  Sätt i en 36-tums ben i var och en av de vertikala utlopp glid tees vid foten av sängen. Skjut benet igenom tills den nedre änden är 18 inches från botten av tee, fäst sedan tee med en skiftnyckel. Upprepa operationen vid sänggaveln med hjälp av de 48-tums ben. Bottnarna i dessa ben bör också vara 18 inches från bottnarna av tees.

•  Montera flänsar på bottnarna av benen för att fungera som fötter. Flänsarna är runda plattor med skruvhål vanligtvis används för att säkra galvaniserade rör vid en yta.

•  Skjut en 1-tums klämma tee halvvägs ner längden på varje rör som bildar huvudet och anslut tees med ett tvärstycke. Gör samma sak vid foten av sängen.

•  Montera kläm armbågar på topparna av de två rören som bildar huvudet och säkra dem med en skiftnyckel. Gå med dem med en av de återstående två tvärstycken. Upprepa proceduren vid foten av sängen.

•  Cut längder av en efter fyra timmer med en cirkelsåg för att passa tvären över sängen och lägga dem på rören som bildar sidorna på sängen med en 1-tums klyftan mellan dem.

•  Borra hål genom båda ändarna av varje träbit, och genom röret under, med en 1/4-tums borr, därefter fast träet till röret med en 1/4-tums vagnsbult. Dra en mutter på varje bult underifrån röret med en skiftnyckel.

Tips och varningar


  • Om din säng behöver extra stöd, skär två mer långa bitar av röret och två tvärstycken och bifoga dem till benen med slide utlopp tees.
  • Du kan måla rören genom att spraya dem med metall färg för att matcha inredningen i ditt sovrum. Var noga med att prime dem med metall primer först.
  • Sätt stoppning på botten av fötterna innan du använder sängen på en uncarpeted golvet, eller du kommer att repa golvet.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com