Sprinkler System Main Line Läckor

Sprinkler System Main Line Läckor

Att hitta en läckande sprinklerrör kan vara jobbig. Om en av de linjer som livnär sprinklerhuvuden från en ventil läcker, det är ett relativt litet problem - det kommer bara att läcka för tiden att sprinklern är vattning varje vecka. Om det finns en läcka i huvudledningen som levererar vatten till alla ventilerna, kommer vattenräkningen stiga märkbart och jord kunde sugas in genom läckande röret och täppa till ventilerna eller sprinklerhuvuden.

Möjliga orsaker

Läckor i huvudlinjen av ett sprinklersystem är en av två allmänna typer. Om läckan är vid en skarv mellan rör eller rördelar, är det sannolikt en följd av felaktig installation. Ett särskilt förfarande måste följas vid limning PVC-rör för att det ska vara felsäkra, inklusive hur röret är rengjorda och primas och hur länge limmet härdar innan linjen är trycksatt. Om läckan härstammar någon annanstans, är det sannolikt ett resultat av skador som inträffat efter det röret installerades. Om röret inte är begravd djupt nog, är det lätt att slå i processen för valfritt antal landskapsarkitektur, trädgårds eller hem-reparationsverksamhet.

Bekräfta Leak

Om vattenräkningen är onormalt hög, är en promenad på gården för att leta efter våta fläckar i ordning. En liten läcka i väldränerad jord får inte vara uppenbart på ytan, dock. Att se alla vattenkranar i huset är av och kontrollera om vattenmätaren för fastigheten fortfarande vänder är ett bra sätt att bekräfta om det finns ett läckande rör. När den allmänna delen av läckan bestäms, är det enda sättet att hitta källan att exponera röret - läckan kommer att vara i området regnigaste jord. Om röret rengörs och torkas efter det läckande området har varit utsatt, bör läckan omedelbart framgå av återkomsten av en sträng av vatten på röret.

Hur man fixar det

Måttliga hem bevattningssystem använder vanligtvis 3/4-tums rör för huvudlinjen, även om större system kan använda en 1-tum eller större rör. För att underlätta vid reparation av läckan, använd en teleskopkoppling i samma storlek som röret. Avlägsna en sektion av röret som innehåller den läcka som är något längre än längden av kopplingen när den är helt indragen. Prime alla ytor som ska limmas för att rengöra dem och försäkra ett starkt band och följ alla instruktioner på burken av cement noga. Applicera cementen snabbt till ytorna och dra ut expander sidan av teleskop montering tills båda ändarna av röret sitter väl i motsvarande kärl av kopplingen.

En alternativ lösning

Att hitta en liten läcka i huvudsprinklerledningen kan vara oerhört svårt om vattnet inte är uppenbart på ytan. I detta fall är ett alternativ för att installera en masterventil där huvudsprinklerledningen binder in i vattenförsörjningen. Tanken är att denna ventil för att komma på först när systemet är i bruk, vilket innebär att huvudlinjen kommer endast trycksättas för de begränsade tider varje vecka som sprinklerna kör. Befälhavaren Ventilen måste kopplas till kontrollboxen för att det ska fungera, men de flesta sprinkler styrenheter är utformade för att tillgodose detta. Terminalen för masterventiltråden oftast märkta "MV" eller "P", som det används också för att slå på en pump i bevattningssystem som drar vatten från en tank eller annan vattenförekomst.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com