Varför Min front-load tvättmaskin Stink?

Varför Min front-load tvättmaskin Stink?

Dra ren tvätt av din front-load tvättmaskin och lukta sitt fräscha doft är en av livets enkla nöjen. Om din bricka stinker, är dock inte bara att njutning förstört, men dina kläder kan också luktar illa.

Lukter

Din front-load tvättmaskin kan lukta obehagligt och jordnära, eller smaklös som en fuktig källare. Lukten kan komma inifrån brickan, eller du kanske märker det fläktade upp från ryggen eller sidorna. Din bricka kan också lukta röta eller som något som är bortskämd.

Orsaker

En unken lukt orsakas av mögel, som kan växa på sidan av din front-load tvättmaskin. Om du överbelastar din bricka med kläder eller tvättmedel, kan du ha mögel växer inuti tvättmaskinen. Överbelastning kan också leda till ansamling av organiskt material inuti brickan, vilket kan locka bakterier som livnär sig på det och ge bort en doft av röta.

Lösningar

Du kan rengöra mögel av din bricka med en lösning av en halv kopp blekmedel i en liter vatten. Dessutom kommer installera en frånluftsfläkt i din tvättstuga sänka fukthalten i luften. Rengör bort mögel eller bakterier i din bricka använder den samma lösning blekmedel-och-vatten. Du kan även köra en tom last med varmt vatten och tillsätt blekmedel till den. I framtiden använda mindre tvättmedel och kör mindre laster.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com