Idéer för att täcka ett staket

Idéer för att täcka ett staket

Ibland ett färskt skikt av färg är bara inte tillräckligt. Om ditt stängsel är gammal och fallfärdiga, eller kanske bara inte lika attraktiv som du vill, det finns ett alternativ till att ersätta den. För mindre kostnad än att ersätta ditt staket, kan du täcka den med något mer attraktivt.

Buskar eller häckar

Du har många sorter av buskar som du kan plantera längs stängslet till skärmen den från vyn. Välj från Leyland cypress (zonerna 6-10), kinesisk liguster (zonerna 6-9) och Amur liguster (zonerna 4-7). Dessa är bara några exempel på snabbväxande buskar som växer högt och tätt. Fråga din lokala trädgård center för rekommendationer av buskar som växer bra i ditt område. För att hålla kostnaderna nere, köpa omogna buskar. Ge dem ett år eller två, och din fula staket kommer att vara utom synhåll.

Vines

Vines är en annan växt som kan växa för att täcka ditt stängsel. Fast inte så tät som buskar, vinstockar har en kostnadsfördel eftersom de är billigare. Om du har lite tid och tålamod, kan du till och med odla dem från frö eller sticklingar som vänner och grannar dela med dig gratis. Vissa vinstockar att välja mellan inkluderar humle vinstockar (zonerna 2 till 9), engelska murgröna (zonerna 4-9), hyacint böna vinstockar (zon 1 till 11) och trumpet vinstockar (zonerna 4-10).

Bambu eller Reed Fäktning

Både bambu och vass stängsel säljs i stora rullar. Detta stängsel finns i olika storlekar och stilar, såsom tjockare bambupålar eller käppar och tunnare bambu vass och pinnar. Inköps stängsel som är något längre än din befintliga staket för att se till att det gamla staketet är helt dold. För att täcka ditt staket, rulla staket ut platt, skär den till rätt längd och fäst den i din befintliga staket med fransar, bindemedel eller band.

Kommersiell Sekretess Screening

Vissa tillverkare och fäktning företag säljer screening som är speciellt utformad för att fästa till och täcka ett staket. Dessa produkter marknadsförs ofta till ägare av kedjan-link staket, men vissa av dessa produkter skärm kan användas med alla typer av stängsel. Stavarna är också tillgängliga för kedjan-link staket. Dessa är långa remsor av ett flexibelt material som du väver in i öppningarna i din kedja-link staket för att delvis täcka den och lägga sekretess.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com