Sätt att använda en skärbrännare

Sätt att använda en skärbrännare

Skärbrännare används i industriella miljöer för att skära metalldelar för maskiner, fordonspaneler och konstruktion tillverkning. Däremot kan skärbrännare köpas för att användas av villaägare och hobby att skära flera metallföremål. Detta verktyg har flera praktiska användningsområden.

Håltagning i metall

När du sätter metallbitar tillsammans som kräver bultar istället svetsning, ibland konsolerna inte rada upp ordentligt. Borrning av hål genom dessa konsoler är mycket svårt och kan vara mycket tidskrävande. Med hjälp av en skärbrännare för att bränna ett hål genom metallen dock tar några sekunder och är lätt att forma till exakt storlek du behöver hålet. Håll bara facklan där du vill att hålet och låt värmen smälta metallen. Stick en spud (avsmalnande stålstav) i hålet tills bredden är rätt storlek. Torka av överflödig metall med en vinkelslip, en roterande elverktyg med en slipskiva fastställas på en 90-graders vinkel.

Skär Kurvor

En skärbrännare kan skära längs kurvor mycket väl eftersom den använder värmen av facklan att skära snarare än ett blad. Flytta långsamt på ytterkanten av en dragen linje kommer att skära igenom metallen på varje kurva som kan dras. Det är en god idé att lämna en tum i varje ände för att hålla metallstycket stadigt medan skärning med facklan. Ändarna kan skäras med en såg, kvarn eller facklan.

Värme Metall till Bend

En skärbrännare blir extremt varm men det kommer faktiskt inte skära någonting förrän syre tillsätts genom att trycka på handtaget. Detta gör det till ett användbart verktyg för att böja tjockare metall för att bilda egna fästen eller krökar. Kläm metallen till en icke brännbar yta och kör facklan längs det område där du vill att metallen att böja. Ta en annan klämma på änden inte klämts och böja metallen till önskat läge. Detta är mycket praktiskt för tillverkarna av anpassade bil- och motorcykelentusiaster.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com