Hur man reparerar en läcka i en kompressor tank

Hur man reparerar en läcka i en kompressor tank

En kompressor som inte kommer att ta ut, eller kommer inte hålla trycket, är besvärande, åtminstone. När detta inträffar, se till att följa en felsökningsguide för att eliminera andra möjliga orsaker, såsom kondens i tanken och läckande verktyg, innan förutsatt att du har en läcka i tanken. De flesta läckor uppstår på grund av lösa eller felaktigt installerade beslag. Om du tycker att läckan är i tanken, men är inte på en söm eller svetsfog har tanken försvagats till den punkt det ska bytas ut, snarare än repareras.

Instruktioner

•  Koppla bort alla slangar och verktyg. Slå kompressorn på och låt den ladda fullt. Använd en sprayflaska med såpvatten för att spraya runt beslag, bland annat akutventilen och tank-bleed montering på botten av tanken. Leta efter bubblor att indikera utströmmande luften. Använd en skiftnyckel för att dra åt kopplingar som har luft som kommer ut. Om bubblande kvarstår fortsätter du till nästa steg.

•  Dra ringen på nödöppnaren ventilen för att släppa ut trycket från tanken. Använd en skiftnyckel för att ta bort inredning som visade tecken på läckage. Vänd dem moturs för att lossa och ta bort. Byt beslag som verkar slitna eller skadade. Wrap Teflon tejp runt gängorna och sätt i nya montering, vrida medurs för att dra åt den. Ladda kompressorn och spraya med såpvatten för att testa igen.

•  Spraya tanken med tvållösning, om den läckande kvarstår och är inte relaterade till beslag. Leta efter bubblande runt påsvetsade fästen och i sömmarna i tanken. Markera områden som verkar vara läcker med krita.

•  Stäng av strömmen till kompressorn, eller dra ur nätsladden. Släpp trycket från tanken med avlastningsventil som tidigare. Använd en vinkelslip för att slipa bort den upphöjda metallen vid svets eller sömmen att exponera hålet eller spricka. Slipa ytan tills den spola och jämna med ytan av tanken.

•  Ljus en lödning fackla. Slå på gasen och använda en svets lättare att gnista facklan till liv. Slå på syret tills lågan är klarblå, och värma det område som skall repareras. Använd en mässingslödning stav att återuppbygga det svetsade området och täta tanken. Tryck den uppvärmda stången till metallen tills den smälter och pooler, hålla facklan på metallen som den smälter, täcker det skadade området. Låt reparationen svalna helt innan du slår på kompressorn igen och låta den ladda.

Tips och varningar


  • Under inga omständigheter får en svårt skadad eller rostig tank lagas, svetsade eller lödda. Risken för explosion är för hög för att riskera patch något annat än en trasig svets, eller svag söm.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com