Hur man väljer artificiell belysning för krukväxter

Hur man väljer artificiell belysning för krukväxter

Adressebelysningskraven i krukväxter är en utmaning, särskilt för bostäder som upplever de dramatiska förändringar av de fyra årstidljusexponering. Naturligt ljus skulle också vara ett problem för växter som delegerats till dim skrymslen, mörka korridorer och out-of-vägen bokhyllor. Den snabba lösningen: artificiell belysning. Hur man väljer vilken typ av belysning att använda? Här är några tips.

Instruktioner

•  Vet att växter kräver ett fullt spektrum av ljus, från rött ljus för blått ljus, för att korrekt utföra sina livsmedelstillverkning funktion fotosyntes. Rött ljus hjälper växterna mogna, blomma och producera frukter och frön; blått ljus hjälper växter växer frodiga bladverk. Men ensam gör rött ljus växter lång och smal och blått ljus ensamt gör dem korta och frodig, men utan blommor. Tillhandahålla fullt spektrum belysning är viktigt för en balanserad tillväxt och blomning.

•  Använd glödlampor för svagt ljus växter. Glödlampor lysa rött och orange ljus, vilket gör växter tunn och spinkig, och de ger också ut för mycket värme, vilket gör långvarig exponering skadliga för växter. Dock kommer glödlampor räcker om de används för att helt enkelt ge accentbelysning eller några timmars extra belysning för växter som inte verkligen behöver mycket ljus.

•  Tänk halogenlampor för spotbelysning. Halogener är tekniskt också glödande, men starkare och mer fokuserad, vilket gör dem idealiska för att visa upp (och tillräcklig för växande) inomhus växtarrangemang. Eftersom halogener genererar också värme, bör de placeras tillräckligt långt för att inte bränna växterna.

•  Välj lysrör för likadagsljusbelysning. Eftersom de flesta lysrör är kalibrerade för att vara fullt spektrum eller härma dagsljus, de är de mest använda hem belysning för att odla krukväxter. De är många gånger ljusare och även kallare än glödlampor. Inte alla lysrör är hela spektrat, så överväga att kombinera olika typer som "varmvitt" och "naturvit" för att ge det bredaste spektrum av rött och blått ljus för perfekt växtlighet.

•  Välj metallhalogenlampor och natriumlampor att lysa växter i stora områden. Också kallade "högtrycksurladdningslampor," metallhalogenider och natriumlampor ger den bästa belysningsspektrumet för odling av växter på grund av deras höga strålningseffektivitet. Den starka vita skenet kanske inte är tillämplig för standard hem, men det är bäst för att lysa upp öppna områden som hallar och ljusgårdar i herrgårdar och byggnader, samt växthus.

•  Använd en ljusmätare för att avgöra om den konstgjorda ljuset är tillräckligt, och automatisk timer för att styra växternas ljusexponering schema.

Tips och varningar


  • Lägg reflekterande ytor (speglar, aluminiumpaneler, reflektorlampor huvar eller bara vitt papper) både över och under växterna för att förbättra distributionen och mängd artificiellt ljus.
  • Överväg att kombinera lysrör och glödlampor för att täcka både de röda och blå ljuskraven i växande och blommande krukväxter.
  • Kontrollera den lokala trädgården eller hem förbättring butik för artificiell belysning alternativ. Belysningssystem gjorda speciellt för växande krukväxter är kommersiellt tillgängliga.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com