Vad är syftet med en traktor?

Vad är syftet med en traktor?

Traktorer är mångsidiga jordbruk, trädgårds- och anläggningsfordon som kan användas för att åstadkomma en rad uppgifter. Traktorer används ofta i jordbruks strävanden. Traktorer är viktiga verktyg för att förbereda marken för att plantera fröet till uppsamling skörden, men de används också i många andra kapacitet i bygg och industri att utföra ingenjörsuppgifter, haul material och tydliga pensel.

Utveckling av traktorer

De tidigaste traktorer utvecklades i slutet av 1860-talet efter inbördeskriget och var ångdrivna. Dessa var ånga dragfordon, och medan ett stort steg framåt i att rädda arbetare & amp; # 039; tiden var de klumpiga, dyra och har begränsad användning. Även ett antal av dessa fordon producerades för kommersiell försäljning, denna teknik nådde aldrig mer än småskalig massproduktion (2.000 till 4.000 per år).
Skapandet av förbränningsmotorn i början av 20-talet startade en revolution inom många områden, bland annat jordbruk, och traktorn var en stor del av denna utveckling. De första bensindrivna dragmotorer utvecklades av 1900 och var massproducerade för fordon med 1902. De var dubbat & amp; quot; traktorer & amp; quot; på den punkten.

Typer av Tractors

Tidiga traktorer var alla jordbruksfordon, som används tillsammans med annan utrustning för olika ändamål runt gården, inklusive markberedning och tröskning. Idag & amp; # 039; s traktorer finns i många storlekar och är ofta byggda för särskilda ändamål. Tio-tons plus monster traktorer används som bulldozers eller i association med kombinerar och tröskor. Flera storlekar och typer av ingenjörs traktorer kan hålla och använda verktygen i bygg och industri. Gräv för grävning är en typ av traktor, och en förvirrande mängd traktorer allmännyttiga och kompakttraktorer allmännyttiga används för dussintals arbetsuppgifter inom jordbruk och boskapsuppfödning. Hundratusentals trädgårdstraktorer / gräsklippare är i garage och skjul över hela världen.

Jordbruk Traktorer

Jordbrukstraktorer är nästan alltid används tillsammans med annan utrustning för att utföra en uppgift, till exempel en plog eller tröskverk. De flesta större gårdar kommer att använda flera olika typer av traktorer i deras säsongs rutin, från traktorer allmännyttiga medelstora utrustade med plogar för att förbereda fälten till traktorer Behemoth som används med tröskor och tröskor.

Traktorer i Bygg och Industri

Vissa traktorer är konstruerade för specifika användningsområden inom bygg och industri. Den bulldozer är ett bra exempel på en traktor utrustad med en frontblad för att förflytta jord, stenar eller andra material. Ett antal tekniska traktorer är konstruerade för borrning eller pumpning. Den traktorgrävare, som har en lastare montering på framsidan och en gräv för att gräva på baksidan, är en annan vanlig typ av traktor.

Kostnader för Traktorer

Kostnaden för en traktor varierar från ett par tusen dollar för en liten trädgårdstraktor till nästan $ 1.000.000 för de största industri traktorer och jordbrukstraktor / kombinera / tröskor. En aktiv marknad för begagnade traktorer, och det är möjligt att plocka upp en begagnad traktor i skapligt skick för en bråkdel av sin ursprungliga priset.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com