Matta material för

Så du har letat och letar och har inte hittat precis rätt matta för att slutföra ditt rum. Det är dags att tänka på material som du kan använda för att göra en. När du utformar din matta, anser de typer och texturer av material tillgängliga, några på liten eller ingen kostnad. Dessa kan mixas och matchas för farkoster din perfekta matta. Du bestämmer vilken typ av matta, storlek och även färger, så det kommer att vara precis vad du letar efter.

Varför göra en matta?

I århundraden konsten att matta gör har varit både funktionell och dekorativ. Kommersiella mattor säljs dessa dagar är i allmänhet standardiserade i storlek, med 2 av 3 meter, 4 av 6 och 8 med 10 vanligaste. Men ibland har du ett område som du vill täcka det är märkligt storlek eller form. Rug färger tenderar att följa designtrender. Om du designar ett rum med ett unikt tema eller färgschema, kan det vara svårt att köpa en matta för att matcha. Det kan också vara kostsamt att ha en egen matta gjord, men du kan göra eller förnya en befintlig matta till storlek, form, färg eller tema som du behöver.

Stiftelser

Vissa typer av mattor har en stiftelse, eller stöd, medan andra helt enkelt gjort genom vävning, flätning, virka eller på annat sätt binda materialen tillsammans. En öppen väv underlag kan användas med eller utan en präglad design. Denna typ av underlag används vanligtvis med en krok som drar garn eller annat material genom, vilken sedan knyts, men kan användas med vilket som helst material som passar genom öppningarna. En gummerad underlag kan användas som en bas eller kan tillsättas till en existerande matta för att hålla mattan från att glida. Om du har en befintlig matta som är ungefär rätt storlek, men färgerna är inte rätt, kan du använda färgämnen eller måla för att göra en design, höjdpunkt, eller helt ändra färgen. Om du inte kan dra frihand kan du lägga till ett särskilt tema till din matta med schabloner eller mönster.

Garn

Ullgarn används traditionellt för att göra mattor, antingen för hand kopplingsförbehåll eller vävning. Dessa mattor är dyra på grund av den tid som krävs för att göra dem. Du kan använda en av de större, nyare sorter av garn på marknaden - super mjuka, luddiga, eller ljusa och färgglada - många av dessa är skrymmande att göra snabbare arbete din matta. Du kan också använda garnet för att förbättra eller göra en helt ny design på en befintlig matta. Begrepp såsom band och fjädrar kan också användas som matta material. Du kan använda dem på hela mattan, eller för att öka omkretsen. Föreställ dig att gå på en matta gjord av mjuka fjädrar. Långa remsor av befjädrade material kan köpas på de flesta hantverk butiker.

Tyg och ovanliga material

Tyg finns i många texturer, färger och teman. Du kan köpa tillräckligt för att göra storleken matta du vill, och sy eller quilt den om det behövs. Bifoga tyg mattor till en gummerad baksida för att hålla dem från att glida. Du kan också använda ett ark, täcke, täcke, duk tarp eller något annat tyg baserat material som är tillräckligt stora och kommer i färg eller tema du önskar. Bomull, ull, fleece, filt, silke och denim används vanligtvis i hemlagad mattor. Dessa kan skäras i korta remsor som kan sys på en existerande matta eller dras genom en löst vävd underlag. Du kan också återanvända gamla tygbitar, kläder, inklusive t-shirts och jeans, eller plastpåsar i långa remsor som kan vävda, virkade eller flätade in i en hela mattan.

Blandningsmaterial

Någon av dessa anpassade tekniker kan mixas och matchas för att göra eleganta och mysiga mönster. Eftersom flätade mattor är mer om att blanda färger än en faktisk themed design, kan du blanda något material som ger dig en konsekvent stora fläta. Du kan välja att klippa allt till samma längd, eller för mer textur intresse, variera längden och typen av material. Alla dessa material kan också sys, antingen av maskin eller för hand, till toppen av en existerande matta eller underlag, eller vävda tillsammans för att skapa en unik design.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com