Vilka är de viktigaste Working Delar av ett kylskåp?

Vilka är de viktigaste Working Delar av ett kylskåp?

Kylskåpet uppfanns av Jacob Perkins 1830 och har genomgått många förändringar sedan dess, såsom antagandet av freon på 1930-talet och dess efterföljande nedgång på 1990-talet. Men de huvudsakliga arbetsdelar av alla kylskåpet inte har förändrats betydligt och är i stort sett densamma i varje enhet. Kylskåp fungerar på samma sätt som luftkonditioneringar, men i stället för att släppa sval luft i en boyta kylskåp innehåller det i en isolerad låda för att hålla en kall temperatur för att hålla mat och andra saker.

Kylmedel

En viktig del av alla kylskåp, börjar köld som en gas, ändras till en vätska och sedan blir gas igen som det strömmar igenom alla refrigeratorâ € ™ s inre delar. I början av kylskåpet, var mycket giftiga gaser såsom ammoniak används som köldmedium tills freon kom på 1930-talet. Freon var den primära köldmedium som används i USA tills forskare upptäckt att en utbredd användning av kemiska skada på ozonskiktet. Idag använder de flesta kylskåp använder ett köld förening känd såsom HFC-134a.

Kompressor

Kompressorn är belägen vid botten bakre änden av kylskåpet. Driven av en elektrisk motor, ökar denna energikrävande mekanismen temperaturen och trycket hos köldmedelsgasen, passerar sedan den överhettade ångan längs till kondensorn.

Kondensor

Ligger på baksidan av kylskåpet, är kondensorn känns igen på sina stora slingrande kopparspolar. Den varma köldmedieångan in i kondensorn, där den kyls ned av den atmosfäriska luften i rummet. Vid denna punkt liquefies köldmediet.

Expansionsventil

Den expansionsventil, som ibland kallas kapillärröret i hushållskylskåp, är en uppsättning av tunna kopparrör ungefär som kondensorn. Här det flytande kylmediet passerar genom som dess temperatur och tryck långsamt sjunka. Minskningen i tryck orsakar ungefär hälften av vätska kylmediet att förångas. Den här processen tillåter kylmediet att absorbera värme, vilket minskar den inre temperaturen i kylskåpet.

Förångare

Förångaren är gjord av koppar och aluminiumrör. Här kvarvarande vätska köld absorberar värme tills det avdunstar igen till en ånga. Kompressorn suger därefter ångan ut ur förångaren och kylcykeln upprepar sig.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com