Hur man mäter Base Board Molding geringssågning

Hur man mäter Base Board Molding geringssågning

Att ha rätt BMC kan ändra hela utseendet på ett rum, och det är ett ganska enkelt och prisvärt sätt att förbättra ditt hem. Det finns oändliga stilar av BMC tillgängliga, så om du har trägolv, mattor eller laminatgolv, bör du inte ha några problem att hitta en BMC att passa dig. Problemet kan komma om du planerar att installera Baseboard själv, och du kan inte räkna ut hur man mäter eller skära Baseboard.

Instruktioner

•  Ta reda på om mitra är en insida eller utsida hörn. Om du installerar Baseboard i ett kvadratiskt eller rektangulärt rum, kommer alla fyra hörnen vara inne miters. Om du installerar BMC runt en köksö, kommer alla fyra hörnen vara utanför miters. Om det är en yttre hörnet, det är en utanför mitra, och om det är ett inre hörn, det är en insida mitra.

•  Observera att om huvudbindeln är innanför eller utanför, är det en rät vinkel åt båda hållen. Detta innebär att den mitra är 90 grader. Detta innebär också att göra två stycken gjutning möts i 90-graders vinkel, varje del kommer att kräva en 45-graders skär där de två delarna möts.

•  Mät en inre mitra genom stångas din måttband för att en av väggarna på insidan hörnet, och mäta längden på väggen där du vill att BMC ska installeras.

•  Slutför mäta bit genom att hålla måttbandet butted i hörnet och extrahera bandet till slutet av avsnittet, och skriver ner numret. Om du mäter två innerhörn --- klippa en 45-graders vinkel i ena änden av BMC med en insida snitt. Sedan mäter på baksidan av BMC, och satte ett märke på tavlan där din mätning är. Skär en annan inne mitra på ditt märke med en 45-graders vinkel.

•  Placera snittet Baseboard på väggen och se till att den passar. Om den är för lång, vilket vanligtvis är fallet, skär inte mer än 1-8 av en tum utanför på en tid tills den passar. Om pjäsen är för kort, tog du förmodligen en felaktig mätning, och förmodligen behöver för att få en ny bit. Du bör försöka använda det gamla någon annanstans.

•  Mät utanför miters genom att göra en mall för att hjälpa dig att hitta rätt mått. Skär en extern mitra med en 45-graders vinkel på en 5- eller 6-tums bit Baseboard.

•  Håll mallen upp på väggen och rikta insidan av snittet på din mall med hörnet av väggen. Ta mätningen genom att lägga din måttband ut till slutet av pjäsen och hålla den mot mallen. Se till att ändan av måttbandet är motsatt från mallen eftersom du måste kunna läsa bandet på mallen.

•  Läs din måttband inte i hörnet av väggen, men där den långa punkten del av mallen hänger förbi hörnet. Detta beror på utsidan miters, är det viktigt att mäta utsidan av mitra istället för insidan där hörnet av väggen faktiskt är.

Tips och varningar


  • Om du stöter på en bit av BMC som har en utanför mitra på båda sidor, kan du behöva två mallar för att ta mätningen, om det inte redan finns en bit av BMC installerad mitt pjäsen du mäter.
  • Installera Baseboard kräver användning av elverktyg och bör göras av en snickare eller entreprenör.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com