Hur man gör en enkel stol Kudde

Hur man gör en enkel stol Kudde

Stolar är bara så bekväm som stoppning. Om stolen är tillverkad av trä eller metall, är det troligt att det kommer att bli mindre bekväm att sitta i under tiden. Det är dock lätt att göra en enkel kudde för att passa alla stolstil. Detta kommer att lägga komfort och gör stolen bekvämare och ofta mer attraktiva också. Välj ett attraktivt och hållbart möbeltyg med en färg och design som du gillar. Ofta tyg butiker har dekoratör tyg rester till rabatterade priser och du kan hitta något trevligt för ett överkomligt pris.

Instruktioner

•  Placera 3- till 4-tums tjock bit skum på stolsitsen. Rita formen på stolen genom att spåra längs undersidan av kudden med en markör. Skär kudden med hjälp av en elektrisk förskärare - den typ som används för att skära kött. Du kan använda en tandad kniv istället.

•  Städa dina kanter och kontrollera passformen av kudden flera gånger.

•  Vik din tvättas och strykas tyg i hälften. Placera kudden över tyget med 1-tums extra på de två sidorna närmast kanten. Skär runt tyget lämnar 1-tums extra på alla sidor.

•  Mät tjockleken på din skum och tillsätt 1-tums för ½-tums sömsmån. Mät omkretsen av dynan. Skär sidoband på dessa dimensioner. Du kan behöva pussla ihop en eller flera remsor för att uppnå den längd du behöver.

•  Sy ändarna av dina sidolister så ansikte sidor är tillsammans. Placera sömmen på det bakre hörnet av ett av de bästa bitarna så att ansiktet sidorna är tillsammans. Nåla sidan till toppen med en ½-tums sömsmån. Sy två bitar tillsammans med en ½-tums sömsmån. Lindra dina hörn. Rada upp sömmen med samma hörn av den återstående kuddfodral. Nåla de två sidorna och framsidan räta men inte stift ryggen nederkanten. Sy tre sidor med en ½-tums sömsmån. Ease hörnen.

•  Vänd kuddfodral rätsidan ut. Klipp kardborrbandet som har samma längd som ryggbottensömmen. Vik kanten på tyget botten kudde under ½-tum. Stift halvan av bandet till den nedre dynan tyget. Vik kanten på botten av tyg baksidan i ½-tum och nåla den andra halvan av bandet längs denna kant. Sy kroken och slingbandet på tyget. Använd två parallella sömmar på varje band för ett säkrare grepp.

•  Sätt in din kudde i locket. Du kan lägga till ett band i varje ände där kardborre band stängs om du behöver för att säkra kudden genom att knyta den bakom ryggstödet.

Tips och varningar


  • Pre-tvätta tyget så att det inte krymper när man tvättar det.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com