Korrekt installation av Lawn sprinklerhuvuden

Korrekt installation av Lawn sprinklerhuvuden

Installera sprinklerhuvuden är förmodligen den enklaste delen att inrätta ett sprinklersystem. Sprinklerhuvuden är utbytbara, så att du kan mixa och matcha en mängd olika sprutor för att se till att din gräsmatta vattnas ordentligt. Med några verktyg i handen, kan du enkelt fästa popup-sprinklerhuvuden till stigare när lägga ut ett nytt sprinklersystem, vilket innebär att den installationen själv i stället för att hyra en professionell.

Instruktioner

•  Leta reda på fästpunkten på sprinklersystemet där du vill installera sprinklerhuvudet. Om gräsmattan bevattningssystem är bara installeras, dessa punkter innefattar stigar tees som är anslutna till stambanan. Om du vill installera sprinklerhuvudet på ett befintligt system, placera en flagga i marken vid platsen för sprinklerhuvudet.

•  Gräv ett 6- till 8-tums-djup och lika bred dike över flaggade plats för att ansluta röret till sprinklersystemet. Hoppa över det här steget om du lägger ett nytt sprinklersystem.

•  Fäst PVC riser till tunnelbanan sprinklersystem matarledningen. Om linjen har ett gängat utlopp, fäster stig till den genom att vrida den medurs. Om linjen har nonthreaded utloppspunkter, gäller PVC primer till en sektion av PVC-rör och utlopp. Härdat gäller PVC cement till en ände av röret, utlopp och de inre kanterna av manligt koppling. Vrid kopplingen till röret för att fästa de två. Fäst röret till utloppet för att ansluta sig till montering och lämnar cementen att härda.

•  Vind en längd av teflontejp runt vardera änden av stigaren för att täta den mot läckage när aggregatet är installerat.

•  Fäst önskade sprinklerhuvudet till stigarröret. Tag i stigröret med en hand och sprinkler headâ € ™ s hölje med den andra. Vrid sprinklerhuvudet medurs för att ansluta den till stigarröret, se till att den är riktad mot området som du vill att det ska vatten. Dra inte åt för hårt, som ni kanske knäcka sprinklerhuvudet. Den övre delen av sprinklerhuvudet bör ligga tätt eller strax under markytan.

•  Vrid vattentillförseln till sprinklerhuvudet för att kontrollera om det är bevattning önskat område. Om du behöver justera spridningsbild eller radie, lokalisera justerskruven ovanför sprayerâ € ™ s öppning och vrid den moturs för att öka radien, eller medurs för att minska den.

•  Back-fylla området kring sprinklerhuvudet och tamp den med baksidan av en spade. Täck inte upp i pop-up sprinkler huvudet; det ska vara synliga genom ytan när den avger vatten.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com