Hur fungerar en propan Kylskåp Arbete?

Hur fungerar en propan Kylskåp Arbete?

Vad är en Propan Kylskåp?

En propan kylskåp är ett slutet system kylskåp som fungerar på liknande principer till standard elektriska kylskåp i de flesta kök. Istället för en elektriskt drivna pump, som driver de köldmedia genom rör inom kylskåp höljet, den här typen av kylskåpet använder propan och tillämpningen av värme till en modifierad serie tryckkammare för att uppnå samma resultat. Även känd som en absorption kylskåp, är detta den typ av kylskåpet som finns i fritidsfordon. Det är tekniskt bärbar, och flera miniatyriserade versioner av denna design har framgångsrikt sålts för användning i utomhus picknick och sammankomster.

Struktur

Det interna arbetet i en absorption kylskåp främst består av en serie av trycksatta ledningar som löper genom hela kylen hölje, varvat med fem huvudkomponenter. Dessa komponenter är generatorn, separatorn, kondensor, förångare och absorbator. De är alla anslutna i linje med varandra, var och en utför en separat process som är avgörande för att upprätthålla en låg temperatur inom kylskåpet.

Hur fungerar en propan Kylskåp Arbete?

En propan eller gasbrännare ansluts nedanför generatorn. Brännaren värmer generatorn. Innesluten inuti generatorn är en kombination av vatten och ammoniak, som börjar koka. Den kokande lösningen passerar ner ett rör till separatorn, vilken i kraft av skillnaden i vatten och ammoniak molekylvikt, separerar de två materialen. Ammoniak stiger uppåt i form av en gas medan vattnet inte. Som ett resultat, att de vatten huvuden till absorbatorn vänta för senare användning medan ammoniaken färdas till kondensorn. Kondensorn är en expansiv enhet som tillåter ammoniaken värme för att skingra och ammoniaken kondenseras tillbaka till en vätska. Ammoniaken shuntas till förångaren, där den blandas med komprimerad vätgas och förångas en gång in i en frysånga. Ångan pumpas genom kylslingorna inom kylskåpet som ett resultat av tryck som skapas initialt av generatorn, som fortfarande är den drivande kraften för hela denna process. När ångan passerar genom spolarna, reser det till absorbatorn, som rekombinerar med vattnet. En kemisk reaktion inträffar i vilken ammoniaken kombineras med vatten som en vätska, medan vätgasen färdas upp ett rör in i förångaren för att invänta upprepande av denna cykel. Likaså, ammoniaken och vattnet rinner tillbaka ned i generatorn.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com