Acetylen Ficklampa Verktyg

Acetylen Ficklampa Verktyg

Acetylen facklor används för att skära, svets, hård värme, böj och silver-lödnings metaller. Det är ett mycket mångsidigt verktyg med olika facklor för olika funktioner. Den acetylen fackla traditionellt finns i metallaffärer. Utbildning krävs för att använda den fackla som det finns många faror, bland annat höga tryck och temperaturer.

Skärbrännare

Acetylen skärbrännare består av en slanganslutning för acetylen, en slanganslutning för syre- och avstängningsventiler. Brännaren själv har en separat passage för syre och acetylen. Dessa två gaser kommer att blanda i blandningskammaren av facklan och sedan rinna ut skärspetsen. Det finns många olika skärspetsar. Den huvudsakliga skillnaden mellan skärspetsarna är förmågan att skära genom metaller av olika tjocklek. Den skärbrännare fungerar genom att bränna genom metall i en snabb oxidationsreaktion. Metallen faktiskt inte smälter.

SVETSBRÄNNARE

Svetsbrännaren s funktion är att binda två metaller tillsammans. Svetsfog bildas när de två metallstycken upphettas till en temperatur där metallerna skapa en delad pool av smält metall. Denna delade poolen skapas med hjälp av en metallfyllmedel. Den typ av metall som används som fyllmedel beror på vilka metaller som svetsas. Svetsspetsen innehåller ett hål. Ju större hålet på spetsen, desto tjockare metall som kan svetsas. Det finns två ventiler på botten av svetsbrännaren för att justera flödet av acetylen och syre.

Injektor Ficklampa

Injektorn Brännaren är en tryckberoende fackla. Det finns lågtrycks och mellantrycksinsprutnings facklor. Brännaren har ett tryck av 1 £ per kvadrattum eller mindre. Trycket av syre när den rör sig genom brännaren producerar tillräckligt sug för att dra acetylen in i blandningskammaren. Injektorn Huvudet är en genera- sidigt verktyg, som också användes för olika funktioner.

Rosebud Torch

Den rosebud facklan används för att böja eller räta metall. Den används över stora områden av metall. Namnet rosebud hänför sig till formen av flamman vid spetsen. I stället för en öppning, har Rosebud fackla ett antal små hål. Detta är den svåraste acetylen fackla att använda som det är svårt att hålla gasen strömmar stadigt. Rosebud facklor kräver en stor acetylen försörjning. Ju större spets, desto större acetylen behövs för att hålla det arbetar.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com