Hur man mäter ytor av Carpet

Hur man mäter ytor av Carpet

Oavsett om du är en gör-det-själv husägare som behöver veta hur mycket matta för att beställa, eller du försöker förhindra över betalar för mattinstallation, är det viktigt att veta hur man mäter ytor. Utföra denna beräkning själv hjälper dig att närma kvadratmeter av mattan behövs. Denna uppgift är inte så svårt som det först kan verka.

Instruktioner

•  Skiss, på en bit rutat papper, layout av rummet eller rum där du installerar mattan. Ritningarna behöver inte vara perfekt eller exakt i skala, bara en nära representation av varje rum. Mätningarna kommer dock måste vara exakt. Om du installerar mattan i rummen på mer än en våning, använd en separat papper för varje våning.

•  Mät varje rum och överföra mätningarna till dina referensritningar. Runda upp alla mätningar till närmaste halv-fots märke. Till exempel, om mätningen är 12 fot 3 inches, runda detta upp till 12 fot 6 tum. Var konsekvent när du överför mätningarna till din ritning; det första numret ska vara längden och den andra kommer att representera bredden.

•  Dela en oregelbundet formad rum till mätbara delar. Mät längder och bredder av varje avsnitt och överföra dessa siffror till din ritning.

•  Lista alla mätningar på ett separat papper, rum för rum. Använd en miniräknare för att multiplicera längden med bredden på varje rum för att få ytor. Lägg upp alla ytor resultat för en slutlig total. Till exempel, om ett vardagsrum mäter 15 gånger 10 meter, kvadratmeter är 150 kvadratmeter; en 12 med 10-fots håla 120 kvadratmeter; och en 14 med 12-fots sovrummet är 168 kvadratmeter. Den totala ytor för alla rum är 438.

•  Lägg 10 procent till din slutliga kvadratmeter för att möjliggöra avfall, mönstermatchning eller eventuella sömmar. De flesta mattan kommer i 12-fotsbredd, och om bredden på ett rum är bredare, måste du sy ihop två bitar av mattan för att slutföra installationen. I vårt exempel är 44 (avrundat från 43,8) 10 procent av 438; 438 plus 44 är 482 kvadratmeter.

•  Dividera detta antal med nio för att få kvadratmeter som behövs. En yard motsvarar 9 kvadratmeter. I vårt exempel 482 dividerat med 9 är 53,55 kvadratmeter. Detta är den mängd mattan du behöver.

Tips och varningar


  • Om ditt rum är mer än 12 meter, måste du söm mattan.
  • Rum som mäter mindre än 12 meter kommer att resultera i någon mattavfall.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com