Hur du ändrar Blade på en Bordssåg

By Urmila

Att veta hur man ändrar bladet på ett bord såg är viktigt på grund av de många typer av användningsområden för en tabell såg. Olika blad krävs för olika användningsområden. Till exempel finns det rip blad, slätskärblad och Dado blad.

Instruktioner

•  Tänk säkerheten först när du börjar ändra bladet på ett bord såg. Se till att strömsladden är urkopplad eller brytaren är avskuren. Kontrollera strömbrytaren på ditt bord såg att se till att det inte kommer att komma på innan du börjar.

•  Ta bort klingskyddet. Detta hålls normalt ned av två skruvar, en i fronten och en i ryggen. Ta bort skruvarna och ställ klingskyddet åt sidan. Med vakten bort, nu ser du den kompletta bladet, motor berså, brickor och bersån muttern som håller bladet ordentligt.

•  Ändra bladet på ett bord såg med hjälp av en skrot träbit för att hålla bladet vrider du lossa muttern. Skjut träet mot tänderna på bladet. Nu placerar nyckeln på bersån muttern. Dra den framåt för att lossa muttern. Skruva av muttern bort av bersån. Ta utsidan bricka och skjut bladet av.

•  Sätt i den nya kniven på ditt bord såg. Se till att framkanten av tänderna på bordet såg bladet är vänd mot framsidan av bordet såg. Ersätt arbor brickan. Skruva fast muttern på för hand. Placera din skrot träbit på baksidan av ditt bord sågklinga. Medan applicera tryck på sågklingan, avslutar dra åt muttern med din nyckel vrida medurs läge.

•  Sätt tillbaka klingskyddet. Slå på strömmen igen till ditt bord såg. Vrid bordet såg på. Titta på bladet och se om det är igång sant.

Comments

Relaterade artiklar