Hur man reparerar en Ignitor för en Maytag gashäll

Maytag gasspis använder en liten, rund, keramiska tändare som installeras nära brännaren enheten. Tändaren kastar en gnista när vredet på framsidan av spisen är inställd på inställningen tända. Om tändare inte kastar en gnista kan det vara smutsig eller defekt eller den elektroniska tändningen som styr tändaren kanske inte fungerar korrekt. Reservdelar för din spishäll är tillgängliga från Maytag eller järnaffärer som bär apparater. Du kanske kan rädda en del av en gammal maskin på en skräppost varvet om du är på en budget.

Instruktioner

•  Ta bort all hårdvara från toppen av spishällen. Skjut en platt skruvmejsel mellan toppen av spisen och ugnen nedan för att släppa klippen. Lyft spishällen på sina gångjärn för att exponera det inre arbetet.

•  Hitta tändaren nära brännaren som inte tända. Skrubba runt tändare med en tandborste för att avlägsna all smuts.

•  Ta bort skruven som håller tändaren på plats med hjälp av en mutter drivrutin. Skjut tändaren ur metallfästet det sitter i. Lossa skruvarna på switchen tändaren kablar är anslutna till. Dra ut trådarna och ta tändaren från spisen. Sätt i nya tändare och sätt in trådarna i den nya växeln. Testa nya tändare.

•  Ta bort vredet från framsidan av strömställaren för den felaktiga tändare. Dra upp på switchen för att ta bort den från ugnen. Lossa skruvarna och ta bort kablarna från växeln. Sätt trådarna i en ny switch och dra åt skruvarna.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com