Typer av Trä Gates

Typer av Trä Gates

Trä stängsel är ett populärt sätt att markera fastighetsgränser, uppnå en viss grad av sekretess, och hålla barn och husdjur säker när du är utanför. Ofta är portarna till ett trästaket som syftar till att se ut exakt samma som den omgivande staketet, men staket och grindar som inte byggda för allvarliga integritetssyfte inte hålla fast vid denna standard. De olika typerna av trä grindar varierar minimalt i deras konstruktion, alla tjänar samma syfte att tillhandahålla en enkel inresa och utresa punkt.

Stockade Gate

Historiskt har palissaden stängsel används som ett medel för försvar, konstruerad för att hålla fiender från att infiltrera militära fästningar. Idag är palissaden staketet används för privatlivet och dekoration, och som ett sätt att tydligt avgränsa tomtgränser.

En palissaden gate bör göras av plankor av samma typ av trä som stängsel, med grind plankor är också av liknande längd och bredd. Som med stängslet, kommer plankorna som bildar grinden löper vertikalt. Målet är att ha en ingång och utgång punkt inom stängsel som (nästan) helt smälter in i omgivande staketet, spara för grindhandtag och gångjärn. Typiskt Stockade staket och grindar varierar i höjd från 5 till 8 fot.

Styrelsen På Batten Gate

Board på latt staket används också för privatlivet och gräns avgränsning. Den främsta kännetecken för en bräda på läkt staketet är att de vertikala plankor är alla på ena sidan och fäst horisontella skenor (latt), som är fästa vid staketen. Som med en traditionell palissaden grind, är en bräda på läkt gate konstruerad på samma sätt som resten av staketet, i ett försök att skapa en post / utgång som är smidig med resten av stängslet.

Läkten av denna typ av staket grind fästs de vertikala plankor genom utrymmena mellan brädorna, snarare än styrelserna själva, för att förhindra splittring och sprickbildning av de vertikala brädor från spik och skruv.

Vertikal Board Gate

Vertikala ombord grindar skiljer sig inte mycket från Stockade grindar i termer av konstruktion, med den största skillnaden är att de är något mindre sekretess orienterade och mer en fråga om estetik. I detta avseende kan vertikala ombord staket och grindar vara bara några meter hög, och ganska lätt att se över. Dessutom är vertikala ombord portar inte alltid utformade för att vara identisk med och sömlös med omgivande staketet, som med palissaden och bräda på läkt grindar.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com