Hur fungerar en Fläkt Termostat Arbete?

Äldre Termostat

Traditionellt har termostater blivit drivs av en termometer pole. En termometer spole är tillverkad av en bimetallisk två metaller bifogade sida vid sida och som dras runt i en spole. När temperaturen stiger, metallerna expandera. Eftersom de expanderar med olika hastighet, formen på de spole ändrar. När spolen expanderar förbi en viss punkt, stöter den till en switch, slår på fläkten.

Digitala termostater

Digitala termostater är mer exakt och mer kompakt, vilket gör dem till det bästa valet bland moderna termostat beslutsfattare. Den centrala komponenten i en digital termostat är en speciell typ av motstånd som kallas en termistor. Ett motstånd är en elektronisk komponent som motstår flödet av elektrisk ström genom en viss mycket exakt belopp. En termistor är ett motstånd som ändrar i värde med temperaturen. Den digitala termometer driver en elektrisk ström och mäter hur mycket strömmen faller, med hjälp av att för att beräkna värdet på termistorn. När kretsen vet vad värdet av termistorn är, kan det berätta vad temperaturen är. När denna temperatur stiger över en viss nivå, visar det på banan.

Värme och Kyla

Antingen systemet kan användas för att driva en hela värme- och kylsystem. Äldre system som använder termometer spolar kan använda två växlar, en för uppvärmning och en för kylning. När spolen expanderar nog stöter in den switch som slår på värmefläkten och ugnen. När det kontrakt förbi ett visst belopp, stöter det i växeln som aktiverar kylkompressorn och cirkulationsfläkt. På liknande sätt kan det digitala systemet jämföra temperaturen registrerad av termistorn till två värden, ett för värme och en för kylning.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com