Sten skärverktyg Machines

Sten skärverktyg Machines

Den typ av verktyg och maskiner som används för att skära sten beror på storlek, läge och anledningen till att skära stenen. Friktionen som orsakas vid sågning eller borrning sådant hårt material med en ännu hårdare material genererar mycket värme och kyla under skärprocessen är väsentlig. Granit, marmor, onyx, täljsten, sandsten, skiffer, travertin och andra typer sten är alla skurna med diamanter.

Elektriska sågar och borrar

En bricka såg har ett blad infästning med ett rör ansluten till en vattenledning. Stenen matas genom sågen på en rörlig plattform och diamantklinga skär genom det medan vattnet körs över bladet att kyla den. En handsåg kan användas för att skära stenplattor som är för stora för att passa in i en bricka såg. En vinkel-grinder kan användas för små snitt med små blad. Urgröpt diamantborrkronor används med diamantkärnborrmaskiner eller små handborrar för att göra runda hål i sten.

Diamond Blades och Bits

Diamantklingor har en fast kärna eller centrum stål och tippas med metall inbäddad med industridiamanter. Olika stentyper skiljer sig åt i hårdhet och struktur; det är därför det är viktigt att använda rätt blad för varje applikation. Diamond skär lätt genom någon sten, men metallmatrisen som håller diamanterna tillsammans får inte vara för hård eller för mjuk. Samma regler gäller för kärnborrning sten med diamantborrkronor. Om diamantklinga eller bit tillåts överhettas det kan resultera i förlust av diamanter eller skevhet av bladet.

Quarry Stones

Massiva stenblock skärs på plats i stenbrott använder vajersågar. Dessa drar kabel, monteras med industriella diamant "pärlor", genom stenen för att separera den från stenbrottet väggen. Stenblocken sedan flyttas till platsen för en mycket stor diamantklinga --- upp till 14 meter i diameter --- där blocken är skivade i rörliga plattor.

Handsten skärverktyg

Handverktyg används av hantverkare och skulptörer. Dessa är främst hårdmetallspets kalla mejslar med varierande formade huvuden; de används med en slägga. Bussning verktyg eller mejslar används för att skapa textur medan tandade mejslar göra det lättare att grov genom stenen. Pneumatisk handhållen utrustning är konstruerad för att ta mejsel fästen och gör jobbet lättare. Diamant dynor kan användas för slipning, utjämning och polering sten.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com