Växter som håller fästingar borta

By Urmila

Växter som håller fästingar borta

Fästingar är farliga trädgård skadedjur som orsakar borrelia och andra problem. Fästingar är problematiska eftersom de lockas till både människor och djur, och kan hemsöka ditt husdjur. Växter som håller fästingar hålla borta trädgården säkrare för alla, och många erbjuder andra sjukdomsförebyggande program förutom att avvärja blodsugande insekter.

Örter

Många doftande örter frånstötande för fästingar. Lavendel, Lavandula, avger en doft som många människor tycker, men fästingar kommer att undvika den blommiga doften. Rosmarin, Rosmarinus officinalis, är en annan fästingavvisande som är så kraftfull, kvistar anläggningen kan strös runt trädgården för att hålla skadedjur borta. Rosmarin repellerar även bladlöss, kvalster och flugor. Lukten av salvia, Salvia, ett gemensamt kök krydda och trädgård ört, är också osmakligt att fästingar.

Mint Växter

Växter i mint familjen är också aromatiska, och vissa av dem kan hålla fästingar borta. Fästingar stöts bort av den starka lukten av kattmynta, Kattmynta, som även stöter bort skalbaggar, bladlöss, myror och kackerlackor. MYNTA, Mentha pulegium, den starkast doftande mynta-familjen växt, producerar lila blommor som avger en parfymerad doft. MYNTA är så effektiv på repellerande fästingar, kan det pulveriserad och stänkte runt trädgården för att hålla dem borta.

Blommor

Mexikanska ringblommor, Tagetes erecta, är en av många fästingavvisande blommor. Den starka lukt som avges av mexikanska ringblommor håller insekterna borta. Tagetes, Calendula, stöta bort skalbaggar, tomat maskar och fästingar. Gurkört (Borago), krysantemum, kosmos, rue (Ruta) och solrosor (Helianthus) är allmänna skadedjursavvisande blommor som håller många olika typer av insekter borta.

Rose Geranium

Rose pelargoner, Pelargonium graveolens, har en mycket stark doft som är uppenbart när bladen och kronblad borstas eller krossas. När sådana skrubbsår inträffar, släpper växten ett starkt doftande olja som håller fästingar, myggor och loppor borta.

Comments

Relaterade artiklar