Typer av Pipe Hangers

Typer av Pipe Hangers

Ett rör hängare är hårdvara som stöder rören mot väggar eller tak. Den rymmer rören på plats, vilket minskar belastningen på långa serier av rör och förhindrar dunkar rören där de kan stöta eller skaver mot trä, andra ledningar eller mekaniska linjer inom byggnaden. De flesta rörhållare är gjorda av metall. Plaströr galgar finns alternativ för krok eller kläm stilar. Vissa strap-stil rörhållare utnyttja ett flexibelt material, som gummi eller läder, för att säkra röret samtidigt ge viss rörelse.

Strap-Style Pipe Hanger

En strap-stil pipe hängare består av en tunn bit metall eller annat flexibelt material som sveper runt röret och fäster på väggen eller i taket längs vilken röret löper. Denna stil kan lindas fullständigt runt röret eller göra en U-form, med båda ändarna anslutna till den angränsande ytan. Denna typ är enkel att installera och kan anpassas för att passa alla storlekar röret. Vissa band stilar komma på en rulle, vilket gör att installatören att klippa bitar speciellt för att passa röret säkras. Denna stil är kanske inte tillräckligt stark för mycket stora eller tunga rör. Beroende på den specifika stil och installation, kan strap-stil rörhållare antingen tillåta eller begränsa röret rörelse.

Hook-Style Pipe Hanger

Kroken stil pipe hängare är en förformad J- eller U-formad hängare. Den övre delen är fäst vid väggen eller taket och röret vilar i haken. Eftersom röret inte är fäst vid kroken, kan röret potentiellt flytta inom kroken, men begränsas av formen på kroken. Denna typ av krok är särskilt bra för att stödja röret, men kan inte immobilisera rören tillräckligt för att förhindra knackar mot andra system.

Channel- eller ärm-Style Pipe Hängare

Kanal- eller hylsa stil rörhållare är U- eller lådformade enheter som är bredare än både remmar eller hängare stilar. Denna typ av rör hängare inte bara stöder röret över ett bredare spann, men kan också ge viss döljande. Denna stil kan också hänvisas till såsom ett rör sadel. Vissa pipe sadlar har inbyggd isolering.

Clamp-Style Pipe Hanger

En klämma stil pipe hängare består av en eller två formade bitar som klämmer på röret, håller den säkert och sedan bifoga det till den intilliggande vägg eller tak.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com