Hur får man mer ljus i ett mörkt rum

Hur får man mer ljus i ett mörkt rum

Oavsett om det är ditt sovrum, badrum, eller vardagsrummet, en mörk, trista rum är oftast inte är ett utrymme som du att spendera tid i. Utan ordentlig ljus, kan det kännas kallt och föga inbjudande, och det är svårt att engagera sig i även de mest grundläggande aktiviteter som att läsa en bok eller avslutar en rapport för arbete. Det finns sätt att få mer ljus in även den mörkaste av rummet - det gäller bara att vara lite kreativ med din inredning.

Lägg Armaturer

Det mest effektiva sättet att lysa upp ett mörkt rum är att lägga belysning. Bords- och golvlampor hjälper belysa specifika områden, men overhead fixturer fungerar bäst för att ge en övergripande ljusare effekt för utrymmet. Infällda lampor är ett idealiskt alternativ för att de är enkla fixturer som kan installeras i hela takytan för maximal täckning i rummet. Spår belysning fungerar också bra, eftersom och ger dig fördelen att justera individuella ljushuvuden att fokusera på områden i rummet som är särskilt mörk.

Installera en Skylight

Om ditt rum saknar fönster och det finns ingen yttervägg var att lägga en, är ett takfönster ett effektivt sätt att få naturligt ljus i ett mörkt rum. Det är i huvudsak ett fönster som är installerat i taket, men de är tillgängliga i en mängd olika stilar. En traditionell takfönster fungerar bra i ett stort rum, och du kan även välja en modell som öppnas för att förbättra rummets ventilation samt. Om du arbetar med ett mindre rum, är dock ett rörformat takfönster oftast ett bättre alternativ eftersom det kräver mindre tak utrymme för att installera.

Använd Ljus Väggfärg

Förutom att lägga belysningsarmaturer och införa mer naturligt ljus för att lysa upp ditt rum, maximera det tillgängliga ljuset genom att dekorera med rätt färger. I ett mörkt utrymme, är det bäst att använda en ljus nyans på väggarna eftersom det kommer att återspegla ljuset som är närvarande och göra utrymmet känns ljusare och öppnare. En ljus vit nyans definitivt gör ditt rum känns som det har mer ljus. Men om du är orolig att vitt kan tyckas alltför skarp, välja en varmare nyans som grädde eller beige. En solig gul eller mjuk persika kan också fungera bra.

Lägg Speglar

Speglar är ett annat enkelt sätt att lysa upp ett mörkt rum. De kommer reflektera ljuset och göra utrymmet större. Leta efter en dekorativ spegel som passar rummets stil och häng den mitt emot en ljuskälla - placera den mitt emot ett fönster eller rummets mest framträdande armatur. Om du inte vill hänga en spegel, är ett annat alternativ som täcker väggarna med metalliska eller folierad tapet som speglar ljuset. För att hålla ditt rum från att titta alltför dramatisk, skapa en accent väggen genom att endast placera papper på en enda vägg mittemot en ljuskälla.

Gå med Vita Golv

Precis som att måla väggarna i en ljus färg gör ditt mörkt rum känner ljusare, väljer vita golv hjälper ljusare utrymme också. Vit mattor är ett idealiskt alternativ i sovrummet eller vardagsrummet, medan vitt kakel fungerar bra i ett mörkt badrum. Om du har trägolv som börjar visa tecken på slitage, överväga att måla den vit för att få mer ljus i rummet.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com