Hur man bygger ett vattenIller och reningsverk

Hur man bygger ett vattenIller och reningsverk

Rent vatten är en förutsättning för människans överlevnad. Eftersom våra system inte tål samma bakterier som djur, har vi inte lyxen att bara dricka ur en bäck eller närliggande damm. Oavsett om du vill leva på jorden i din super-gröna hem eller behöver för att rena ditt eget vatten under en campingtur, dina alternativ varierar. Destillering och rening av vatten tar tid, men bara kräver några leveranser och dödar.

Instruktioner

•  Vik över en stor bit av bomullstyg minst två gånger. Detta kan vara en näsduk eller en bit av en T-shirt. Se bara till att tyget är ren. Placera trasa över munnen på din burk och säkra den med ett gummiband eller snöre. Se till att tyget är lös nog att du kan peta en liten dipp i mitten.

•  Bryt upp några bitar av träkol och fylla dopp i din bomullsduk med dem. Kolet kommer att hjälpa till att filtrera bort gifter och bakterier som resten av ditt filter inte fånga.

•  Placera burken i mitten av din kittel. Häll det smutsiga vattnet i kittel, vilket gör att ingen kommer in din burk. Sträck en plastbit presenning över toppen av kittel och säkra den med en annan gummiband eller snöre. Placera en sten i mitten av tarp, rätt över burken. Stoppa ned filtret i en solig plats.

•  Kontrollera på filtret efter ungefär en timme. Solen skall förånga vattnet och göra det kondensera mot undersidan av presenning. Den dopp i tarp bör vägleda vattnet i burken där det droppar genom träkol och i burken. Oroa dig inte om vattnet är svart.

•  Töm och rensa ut din kittel ordentligt. Ta bort filtret från toppen av burken och häll vattnet tillbaka in i kittel. Placera krukan över en het låga. Ställ en skål full med is eller mycket kallt vatten ovanpå potten.

•  Kontrollera på filtret i cirka 20 minuter. Värmen ska förånga vattnet, vilket gör det kondensera mot undersidan av skålen och droppa i burken. Inte bara detta bort kol från vattnet, dödar den eventuella kvarvarande bakterier.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com