Typer av komposteringsmetoder

Kompostering är det som kommer naturligt för växtmaterial. De återvänder till jorden för att leverera näring för nästa cykel av frön. Du kan enkelt återvinna ditt kök rester och trädgårdsavfall genom kompostering dem. Istället för att kasta ut din producera papperslappar, äggskal och kaffesump, kan du kompostera dem tillsammans med bladen du rakade upp och döda växter du rensas ut ur din trädgård. Det finns flera metoder för kompostering. Lär dig vad de är och hur man kan skörda sina fördelar.

Typer

Var ska man komma igång med kompostering? Du väljer metoden för kompostering som fungerar bäst för dig. Komposterings bin är en behållare som du kan köpa eller bygga innehålla din kompost. Med ett fack, sätta dig din kompost-kan material till lagerplatsen och vänta på dem att kompostera. Om du inte vill köpa en bin, kan du helt enkelt stapla din kompost i ett hörn av din trädgård. Denna metod kräver att du slår högen ibland för att uppmuntra kompostering. Att hålla det fuktigt och täckt med löv eller halm hjälper innehållet till kompost. Lägg gödsel för en ännu mer fördelaktigt komposthög. I likhet med högen är komposten gropen. Arbeta som en bin är gropen ett hål i marken där du placerar din kompost. Denna metod kräver regelbunden svarvning med en spade eller grep att korrekt lufta komposten. Composting101.com instruerar också på "Sheet Kompostering" där man blandar en liten mängd kompost-kan material med det översta lagret av jord i din trädgård på hösten.

Egenskaper

Det finns några olika lådor att välja mellan. En stående bin behöver ingen annan än att lägga din kompost till det underhåll, men det tar mycket längre tid att kompostera än de andra facken och andra metoder. Om den inte luftas alls, kan det ta upp till två år för komposten i stående bin att helt bryta ner. En rullande bin är en som kan rullas fritt runt din gård. Eftersom bin rullas, är komposten blandas och luftas. En tumlaren liknar en rullande bin, men det är på en stationär fäste som möjliggör mindre utrymme. Ett snabbt och enkelt spinn blandar dina kompostmaterial att bidra till deras bryta ner.
Vermicomposting är en metod populärt med bor i lägenhet. I utomhus högar och gropar, kommer maskar förekommer naturligt att hjälpa nedbrytningen. I vermicomposting är maskarna särskilt lagt in med ditt hushållsavfall för att bryta avfallet ner. För denna metod för kompostering kan du köpa ett utstuderat set-up komplett med en tapp att dränera vätska som bygger upp, eller så kan du göra din egen enkla set-up. Borra hål i en täckt, icke genomskinlig plast förvaringsbehållare för att skapa din egen vermicomposter. Lägg våt, strimlad tidningen blandat med en handfull jord, några röda maskar och begrava din kompost i det varje vecka. Maskarna göra resten.

Funktion

Oavsett vilken metod som används för att kompost, resultaten är alla samma. Ditt hushåll och trädgårdsavfall blandas och de bryter ner för att skapa en näringsrik smuts som kan fylla gamla jord, gödsla din trädgård eller mata dina krukväxter. Vissa metoder, såsom vermicomposting, är snabbare, men alla metoder har samma resultat. Du kan förbättra dina resultat genom att hålla en konsekvent blandning av dina hus och gård avfall, gödsel och träfibrer i din kompost bin. EPA webbplats erbjuder denna lista över objekt till kompost: stallgödsel, papprullar, rent papper, kaffesump och filter, bomull trasor, torktumlare och dammsugare ludd, äggskal, öppen spis aska, frukt och grönsaker, gräsklipp, hår och päls, hö och halm, krukväxter, löv, nötskal, sågspån, strimlad tidningen, tepåsar, flis, ull trasor, och varvet putsning.

Missuppfattningar

Kompostering är inte tidskrävande. Du kan lagra dina sopor i en täckt hink som ska läggas en gång i veckan. Du kan förvandla din kompost bara detta ofta också, kanske precis innan du lägger din vecka försörjningen till det. En komposthög kan lämnas ensam hela vintern om det behövs. Handlingen att kompostering kommer att hända om du ger det uppmärksamhet. Kvaliteten på komposten kommer att förbättras med en balans av material och med bättre ventilation.
Din kompost kommer inte att vara illaluktande. Om du håller din köksavfall i en hink och överföra den ibland till din kompost, kommer det att finnas en doft till ditt köksavfall som det börjar att bryta ner, men när den läggs till resten av kompost och täcks igen av löv , halm eller strimlad tidningen, lukten kommer att inne. Om du vill behålla din köksavfall i en hink som ska överföras bara ibland till bin, kan du lägga till några sågspån eller flis till din köksavfall att absorbera en del av lukten. I en mask bin, om det finns en lukt, innebär det att det inte finns tillräckligt många maskar för mängden köksavfall läggs. Antingen få fler maskar eller minska mängden avfall läggs tills maskarna föröka sig på egen hand.

Fördelar

Det finns en uppsjö av anledningar att välja en metod och börjar kompostering. Du kommer att ha mindre sopor i din papperskorg och använda färre sopor bags.You kommer att spara pengar på att köpa kompost varje vår. Du kommer att ha gladare krukväxter och rikare trädgårdsjord när du börjar lägga din kompost till dem. Du kommer att må bra om inte skapar mer avfall för deponier. Slutligen kompostering en vara ett vetenskapligt projekt för dig och dina barn när du undervisar dem hur naturen fungerar.

Varning

Det finns material som du inte bör lägga till din kompost. Hund och katt avfall kan innehålla skadliga bakterier. Kött, artiklar och fetter såsom ister eller matolja kommer att skapa en lukt och locka oönskade skadedjur i din kompost mejeri. EPA hemsida varnar dig också mot att lägga svarta valnöt blad eller kvistar, träkol aska och sjuka växter som kan skada din gröda. Likaså inte sätta trädgårdsavfall in med din kompost om den har behandlats med bekämpningsmedel.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com