Eldfast lera vs gjutjärn Kylflänsar

Eldfast lera vs gjutjärn Kylflänsar

I många hem, köket rivaler tv och matbordet som bästa område där familjemedlemmar samlas. Och i köket, är diskbänken, åtminstone, den plats som får mest användning. Två klassiska diskbänk val, eldfast lera och gjutjärn, har funnits i generationer och har genomgått ett uppsving i popularitet de senaste åren. Alla har olika egenskaper, samt för- och nackdelar värt att överväga.

Gjutjärn Grunderna

En gjutjärns diskbänk börjar med gjutning av järnet. Det järn bas sedan inkapslad i slitstark emalj som kommer i en mängd olika färger. Fördelen med en gjutjärns diskbänk är att järnet är robust nog att tåla generationer av hårt bruk och kommer även att hålla upp när strukturella skador drabbar andra delar av köket. Gjutjärn diskbänk användare uppskattar att emaljbeläggningen inte färgar det sätt akryl gör.

Eldfast lera Grunderna

Som namnet antyder, är eldfast lera en lera baserat material som bränns i en ugn vid mycket höga temperaturer. Eldfast lera är en typ av keramik; emellertid, säkringar bränningsprocessen glasyren till leran och kraftigt förbättrar hållfastheten och integriteten hos materialet. Eldfast lera sänkor är extremt mångsidig, eftersom kan hällas leran och formas i någon konfiguration, inklusive införlivandet av konstnärliga utsmyckningar. För många husägare, är eldfast lera en lyx som är mer prisvärd än andra material.

Gjutjärn Nackdelar

De största nackdelarna med gjutjärn är omedelbart uppenbara: kostnads- och installationsproblem. Gjutjärns sänkor är bland de dyraste sänkor på marknaden idag, och kanske inte passar in i många köksrenoverings budgetar. Om budgeten är ingen oro, kan det största hindret vara installationen. Eftersom gjutjärn sänkor är så tung, kan de vara svåra att flytta och placera i läge; ytterligare sjunka under-montering kan behövas för att stödja vikten av gjutjärn. Ett kraftigt används gjutjärn diskbänk kan också utveckla marker i emalj; om dessa marker gå ner till den nakna järn, kan att järn rostar.

Eldfast lera Nackdelar

Eldfast lera är en särskilt stark keramik, men det fortfarande lider några av samma nackdelar som andra keramer gör, även om kanske i mindre utsträckning. Även med en större inverkan motstånd som vanlig keramik, eldfast lera kan chip eller skrapa vid nedslaget och kan plocka upp några fläckar under åren. Vatten färgning kan uppstå på vissa konstruktioner, även om användarna kan förhindra detta genom att torka i vasken efter användning.

Överväganden

Om kvalitet är din huvudsakliga oro, kan du inte gå fel med antingen gjutjärn eller eldfast lera; båda är attraktiva material som är byggda för att hålla. Gjutjärns fansen älskar den rustika karaktären dessa sänkor låna ut till ett kök, samt hållbarhet gjutjärn. För många kan valet mellan de två helt enkelt komma ner till kostnaden. Eftersom gjutjärn är oftast dyrare än eldfast lera, kan beslutet att köpa en eldfast lera diskbänk bli lätt. Konsultera en ombyggnad expert för råd om val av material som är bäst för din budget och inredning.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com