Hur man installerar Direct Avluftning på en pelletskamin

Hur man installerar Direct Avluftning på en pelletskamin

Pelletskaminer är några av de mest effektiva hushållsuppvärmningsapparater, och ventilationen de behöver är lätt att installera. Om du planerar att direkt avluftning din pelletskamin, se till att tillverkaren godkänner denna metod. Direkt ventilation kräver ingen skorstensrör, vilket gör det mycket billigare att installera än konventionella vedspisar. Allt du behöver är rätt ventilationsrören. Följ riktlinjer som braskamintillverkare, ditt försäkringsbolag och lokala byggnormer för optimal säkerhet.

Instruktioner

•  Upprätta en lämplig plats för pelletskamin, som ansluter sig till de riktlinjer klare fastställts av tillverkaren. Du kanske kan ställa kaminen så nära som 3 inches till väggen. Om du inte har en icke brännbar golv, såsom sten eller kakel, ska du placera en icke brännbar matta under apparaten.

•  Skaffa rätt ventilationsrören. Många pelletskaminer kräver användning av en "PL" avluftningsröret, en dubbel vägg, isolerad typ. Använd endast godkända ventilationsrören, och aldrig använda torktumlare ventiler, PVC rörsystem eller gas apparaten ventiler.

•  Anslut ventilationsrören på baksidan av kaminen och skär ett hål genom väggen där den kan köras. En vägg fingerborg kan krävas vid passage röret genom en brännbar vägg. Det är viktigt att ansluta och täta rörfogar väl, med hjälp av ett tätningsmedel vid behov.

•  Utöka slutet på ventilationsröret minst 6 inches bort från väggen och se till att det är en ökning med minst en fjärdedel tum för varje fot rörledningar. Ställ ventilen 3 meter över eventuella inloppsrören som ligger inom 10 meter. Det bör också vara mer än 3 meter bort från brännbart material och minst 7 meter från en gångväg. Denna raka, mestadels horisontell metod är tillräcklig, men för bästa funktion, kan du höja rören till en högre höjd.

•  Om du bestämmer dig för att höja ventilen till en högre nivå, installera ett vertikalt tvärsnitt av ventilations rörledningar på antingen utsidan eller insidan av ditt hem. Detta kan bidra till att minska synliga skador på utsidan. Undvik att använda mer än två 90-graders vinkel. Anslut till ett skorstensrör, om så önskas, med hjälp av skorstensfoder om din braskamintillverkare kräver dem.

•  Installera ett väggskydd platta på ytterväggen för att förhindra missfärgning av läckande gaser, särskilt om du inte tog upp rören. Täck röränden med en ventilationslock om den inte är ansluten till en skorsten.

Tips och varningar


  • Kontakta alltid en professionell för råd om några frågor uppstår under installationen.
  • Även direkt ventilation genom väggen är det enklaste och billigaste metoden för att ventilera en pelletskamin, är det inte alltid den säkraste. Genom att lägga ett upphov till ventilen, kommer gaser naturligt läcka bort från hemmet. Utan denna ökning, kan gaser ibland läcka tillbaka in i hemmet.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com