Hur man målar en akryl badkar och dusch


Med nya badrumsfärger på marknaden, kan allt från backsplash kakel till toalettskålar målas och lackeras i dessa dagar. Akryl badkar och duschar är inget undantag. Med ett badkar reparationslackering kit, kan du ändra färgen på ditt badkar och dusch eller bara fräscha upp din befintliga färg. Lackering en akryl badkar och dusch innebär att arbeta med kemikalier och kan ta lite tid för en ännu avsluta, men det kan göras på ungefär en helg.

Instruktioner

•  Ta bort alla gamla täta och dusch rester. Ett spackel kan användas för att avlägsna caulk. Vissa tillverkare rekommenderar att du använder aceton för att torka bort tvål uppbyggd och ytan rester. Följ alltid rengöring och förberedelse riktningar som medföljer reparationslackering kit.

•  Gör något mindre reparationer till ytan. Använd ett badkar reparationssats för att fylla i eventuella hack och repor i akrylytan, om det behövs. Detta kommer att skapa en jämnare finish på ditt badkar och dusch.

•  Täck och tejpen inventarier, de omgivande väggar och golv. Använd papper för att täcka fixturer och väggar, sedan säkra med tejp. Du kommer att spraya bindemedel och / eller färg på badkar och dusch. Täck något du inte vill besprutas.

•  Applicera bindemedel. Detta kommer att hjälpa färgen vidhäftar till akryl. Det kommer vanligtvis i en spray kan och bör tillämpas i ljusa, även stroke. För baljor, är det vanligt att börja med botten, sedan göra sidorna, sedan toppen, sedan den främre.

•  Spray eller pensel på färgen. Beroende på din reparationslackering kit, kan du spraya färg eller måla med en rulle eller pensel. Du kan behöva applicera flera skikt, beroende på appliceringsmetod. Följ instruktionerna med ditt kit.

•  Låt färgen bota minst 24 till 48 timmar innan du använder badkar och dusch. Var noga med att inte använda slipande rengöringsmedel på din nymålade dusch och badkar, eftersom de kan skada ytan.

Tips och varningar


  • Läs tillverkarens anvisningar flera gånger innan du börjar. Du kommer att arbeta med giftiga ämnen och du kan behöva för att arbeta snabbt beroende på hur snabbt färgen torkar. Var helt bekant med processen innan du börjar.
  • Ta bort tejpen från väggar och inventarier innan färgen torkar. Om färgen torkar över tejpen, blir det svårt att ta bort och kan skada ytan.
  • Vissa av dessa kemikalier producerar mycket giftiga ångor. Se till att det finns god ventilation i badrummet hela tiden, och inte använda dessa produkter om personer i huset har astma eller andningssvårigheter.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com