Ta reda Tooth Storlek på en Porta-Band

En porta-bandet är en portabel bandsåg som du håller i din hand för att skära igenom trä och andra material som plast. Det fungerar på samma sätt som en vertikal eller horisontell bandsåg, eftersom den använder ett stort, flexibelt blad med flera kuggar på det som är lödd vid en ände för att skapa en slinga. Att välja rätt klinga för din bärbara bandsåg kräver två viktiga mätningar: den totala tjockleken på bladet från spetsen av tanden till baksidan av bladet, och antalet tänder per tum.

Instruktioner

•  Ta tag i kniven mellan käftarna på dina dial bromsok med en käke vilande över spetsen på en tand och den andra änden vilar över den bakre kanten på bladet.

•  Inspektera ratten för exakt mätning. Detta visar den totala tjockleken av bandet sågbladet. Ju tjockare bladet, desto tjockare material du kan skära igenom utan att avböja bladet vid kapning.

•  Placera änden av en precisions härskare över centrum av en tand.

•  Räkna mängden av tänder från slutet av linjalen till markör för den första tum. Till exempel, om större blad, kanske du räkna bara fyra tänder per tum, eller TPI. Ju färre tänder, den grövre snittet och ju snabbare sågbladet kommer att skära.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com