Hur ordna ett färgschema

Hur ordna ett färgschema

Förvandla en enkel swatch av tyg eller favoritmönster till en komplett färgschema för ditt rum eller hus. Även om du inte kan gå fel med klassiska färgscheman som blått med vitt eller guld med grön, var inte rädd för att blanda upp det. Korrekt ordna djärvare ljusare färger och mindre förutsägbara färgscheman kan lägga stor personlighet till ditt rum. Ordna en komplett färgdesignschema med tyger, färg och lite kreativitet.

Instruktioner

•  Välj ett tyg eller ett objekt med färger som du gillar. "Dekorerar" Tidningen rekommenderar att du plockar mönstrade gardiner och använda dem för att förankra ditt rummets färgschema.

•  Välj en följeslagare färg. Om de mönstrade gardiner är mörka, plocka en av de ljusare nyanser i tyget som din följeslagare färg. Om gardinerna är neutrala i färg, stärka rummet genom att lägga ett ryck av ljus färg. Överväg att hålla större, dyrare möbler, såsom soffor, neutrala och lägga djärva färger med billigare stycken som mindre stolar, lampskärmar och kuddar. Detta ger dig frihet att ordna din färgschema billigt.

•  Lägg textur med en tredje färg. Om dina gardin paneler är mycket mönstrat, trä eller bambu persienner i en neutral färg som kompletterar gardinerna kommer att lägga textur och kontrast utan överväldigande i rummet. En matta tillverkad av ett naturligt material som sisal eller jute kan också lägga textur.

•  Lägg lager av mönster och färg med accenter. Använd accent kuddar i samordningen nyanser men med en mängd olika mönster, former och storlekar. Vaser, lampskärmar och konstverk kan också lägga mönster och färg till ett rum. Var inte rädd för att ta en risk med accenter som de är den enklaste delen av ett rum för att ändra.

•  Välj färg färger. Även om du inte kan gå fel med en neutral nyans, överväga att använda färg i några av de djärvare färger från dina tillbehör. Försök att måla en accent vägg eller en nisch i en djärv färg och hålla resten av rummet neutrala.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com