Vilken storlek Trä används för att göra säng lameller?

By Urmila

Vilken storlek Trä används för att göra säng lameller?

Sängarna finns i flera storlekar för att passa barn, tonåringar, ensamstående vuxna och par. De består av en ram och madrass och, i vissa fall, en sänggavel och / eller fotgavel. Vad du inte ser är att madrassen hålls upp av lameller, som säkerställer madrassen inte faller genom ramen och till marken. Storleken på stavarna ska rymma vikt och storlek behov sängen.

Storlek

Bed stavarna bör vara minst 3/4 inches tjock för att ge tillräckligt stöd för kroppsvikten på sängen. Något mindre sannolikt att bryta under tyngden av kroppen. Om du behöver extra stöd, kan du använda trä upp till 3 1/2 inches tjock. Klipp virket till bredden av sängen med lite extra på kanterna, som du kan trimma ner för att passa ordentligt på insidan av ramen.

Typ

Säng slat träslag behöver inte vara en specifik variant. De kan göras av alla typer av robust trä inklusive körsbär, mahogny, ek eller furu. Ta både vilken typ av trä ramen av din säng är gjord av och kostnadsöverväganden beaktas vid valet av virke för säng lameller. Till exempel är tall en billig trä typ men är också mjukare än körsbärsträ eller ek.

Finish

Du kan antingen köpa virke som redan är slipat eller sand ner innan du placerar den på ramen. Splinters kan fastna i huden eller din madrass och låta smuts, damm, skräp eller buggar att få i den. Eftersom virket inte kommer att utsättas, behöver den inte märkas eller förseglade, men du kan lägga till ett avslut om du vill ha ett enhetligt utseende på din säng. Placera inte lamellerna på plats tills målgång är helt torr.

Placering

Placera lamellerna jämnt utmed längden av ramen. Om du känner att antalet lameller du använder för sängen är inte tillräckligt, lägga till fler. Om lamellerna är inte helt rakt över och har några kurvor eller bågar, placera den övre eller högt uppåt för att ge sängen mest stöd.

Specifik Bed Slat Storlekar

De olika storlek på madrass och sängram kräver dina lameller vara olika längder.

En enkelsäng, den minsta, mäter 38 inches över. Leaving omkring 1/2 tum på vardera sidan hos lamellen så att den kan passa in i ramen, i motsats till att vara på toppen av den, skära lamellerna till 37 inches. Du kan behöva ta dem i en tum i stället för 1/2 tum, vilket resulterar i en 35- tums slat. En full storlek säng är 53 inches över, vilket resulterar i antingen 52 eller 51-tums skivor. För en drottning säng, skär lamellerna till 58 eller 59 inches, och för en kung, bör lamellerna vara 74 eller 75 inches.

Comments

Relaterade artiklar