Handgjord Vs. Frästa Log Homes

Handgjord Vs.  Frästa Log Homes

Om du drömmer om att bygga ditt eget timmerhus, du har redan fallit för tjusningen av denna typ av hus. Skönheten och textur av stockarna framkalla värme och den belöning av naturen, och säger en del om vilken typ av person du är. De är också miljövänlig, energieffektiva, hållbara och arkitektoniskt tilltalande. När du väljer vilken typ av timmerhus att bygga, alternativen är många och varierande. De två huvudtyperna är handgjorda och slipat, och det finns fördelar och nackdelar med varje.

Typ av trä och Profile

Den första valet för en potentiell logg husägare är vilken typ av trä som ska användas. De främsta trädkällor för timmerhus är desamma oberoende av vilken typ av hemmet som övervägs. De flesta timmerhus är gjorda av ceder, douglasgran, tall eller gran. Det andra beslutet är typ av profil, eller hur varje stock formas. De fyra typerna är runda, fyrkantiga, rektangulära eller D-formade, vilket ger en platt yta på innerväggarna, men lämnar en kurva på ytterväggarna. Dessa val måste göras för både handgjorda och frästa hem.

Kännetecken

Handgjorda timmerhus är gjorda av långa längder av timmer och är hand-huggen för en strukturerad look. Varje bit ser annorlunda ut. Enskilda loggar är oftast större i omkrets. De är pre-byggda i loggen gården och varje del är numrerad innan hemmet tas isär och transporteras till din webbplats, där det är byggt igen på ett undergolv. Eftersom varje bit redan har monterats ihop, till den tid installera på plats är en fråga om dagar.

Stockarna i ett fräst timmerhus är enhetliga i storlek och form. De är inte hand-huggen, men har en slät yta. Eftersom stockarna är kortare, de ibland butt tillsammans på en lång mur. Stockarna levereras till platsen och hemmet är konstruerad där, med alla inredningsdetaljer och styckning göras på plats. Denna process kan tar veckor eller månader.

Fördelar

Handgjorda hem kan göra det bästa av din webbplats, eftersom de är varan skräddarsydda hem. Ovanlig topografi och vyer kan redovisas och förbättras. De tillverkas och konstruerade för den specifika område där de byggs, så att de kan stå emot hårda klimat, även jordbävningar. De kan monteras med antingen en skriftlärd passform som inte kräver någon chinking eller chinking kan användas mellan stockarna för en riktigt naturlig look.

Frästa hem har planritningar som redan finns tillgängliga att välja mellan. Urvalsprocessen är lättare att gå igenom, eftersom många av de designbeslut har redan gjorts. Stockarna har oftast varit luft eller ugnstorkade, så krympning och sedimente är inte så stor av en fråga. De är konstruerade med en not och fjäder-system, så chinking krävs inte, vilket ger en lufttät finish som kräver mindre underhåll.

Kostnad

Kostnaden är den största skillnaden mellan de två typerna av timmerhus, och svårast att spika ner. De typer av ytbehandlingsmedel som används i hemmet, tillsättning av däck, garage och verandor alla faktor i den slutliga tally. De flesta tillverkare är snabba att påpeka att varje siffra de ger bara en ungefärlig. Från och med 2010, kostnader för frästa hem börjar på $ 150 per kvadratmeter, och handgjorda hem börjar på $ 250 per kvadratmeter. Denna siffra inkluderar inte markkostnaden, verktyg installation och hookup, källare, uppfart eller landskapsarkitektur. Pengar kan sparas om en del av arbetet utförs av husägare, och genom att göra mindre kostsamma alternativ på de typer av golv, bänkskivor, skåp och öppen spis omger. Men när det kommer att kosta, det är verkligen inget enkelt svar.

Överväganden

Din mark bör vara den största avgörande faktorn när man väljer att gå med handgjorda eller slipat. Utsikten från dina föreslagna fönster är förmodligen vad lockade dig till just denna bit av egendom i första hand, så ditt val av hem ska kunna omfatta denna uppfattning och gör att du kan njuta av det i hemmet. Om du bor i en jordbävning fel zon, kommer du antagligen behöva ingenjörskonst som en handgjord hem ger för att bygga.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com